Reklama

Johann Zarco poprvé na motocyklu Honda

Při australské Grand Prix se bývalý tovární pilot KTM a ex-pilot satelitního týmu Yamaha Tech3 Johann Zarco představí s motocyklem Honda týmu LCR Idemitsu, když nahradí japonského pilota Takaaki Nakagamiho, který se podrobí (podrobil) operaci zraněného pravého ramene.

Toto zranění si Nakagami (27) přivodil při GP Assenu. 29-letý Francouz Zarco tak po motocyklu Yamaha, se kterým závodil úspěšně v sezónách 2017 a 2018 (vždy se celkově umístil v Top-6 a získal 6 pódiových umístění) a po 13 startech s KTM (neúspěšných) objeví už na motocyklu třetí značky.

Majitel týmu Lucio Cecchinello chtěl původně místo Nakagamiho angažovat na tři zbývající závody Grand Prix letošní sezóny (Phillip Island, Sepang a Valencia) testovacího jezdce HRC Stefana Bradla, toho ale HRC odmítla uvolnit - německý jezdec nyní testuje v Suzuce hodně tajně nový motocykl Honda pro MS-Superbike 2020.

Jen závěrem: Jelikož Zarco rozhodně nenahradí v příští sezóně v týmu Repsol-Honda Jorge Lorenza (ten má smlouvu i na sezónu 2020 a pokud ji sám neukončí, tak ze strany HRC žádný návrh zřejmě nepřijde - jde totiž řádově o 3 až 4 miliony Euro), tak Aki Ajo nabídl dvojnásobnému mistru světa v Moto2 z let 2015 a 2016, místo v týmu Red Bull Kalex Moto2, kde by byl Zarco týmovým kolegou Jorge Martina. Z tohoto týmu - jak známo - byl Iker Lecuona přetransfermován do týmu královské kubatury Red Bull Tech3 KTM.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama