Reklama

Johann Zarco: Ostrá kritika od Rossiho & Co

Ačkoliv má Johann Zarco za sebou doslova fantastickou Rookie-sezónu 2017 v MotoGP, tak musel vyslechnout i kritiku a to hned od několika Stars.

Hned po GP v Austinu s ní začal Valentino Rossi ve smyslu, Rookie Johann Zarco by si měl uvědomit, že už nezávodí v Moto2 a podle toho také jezdit. Přes toto varování jistého «Doctora» dokázal Zarco tovární piloty Rossiho a Vinalese v některých závodech překonat - i když třeba zásluhou agresivních předjíždějících manévrů.

Rovněž Jorge Lorenzo kritizoval Zarca hodně ostře po vzájemné kolizi v závodě MotoGP v Japonsku: „Dva nebo tři další udělají rovněž podobný manévr, ale on to opakuje. Jako kdyby hrál pouze PlayStation. Problém je následující: Jdu k němu do jeho boxu, ale on to nechápe“, zlobí se Lorenzo.

Po skvělé sezóně 2017, kterou dokončil jako nejlepší Rookie a také nejlepší satelitní pilot, reagoval pilot stáje Tech3-Yamaha Zarco na tuto kritiku následovně: „Na mítincích při setkání Safety Commission to nemá cenu vůbec řešit. Je to privátní rozhodnutí. Race Direction se stará o naši bezpečnost a dělá to dobře a bezpečnost je opravdu na hodně vysoké úrovni. Pokud si soupeři stěžují, že je ohrožuji...a kritizují mě v Safety Commisson, tak já věřím v rozhodnutí Race Direction. Ti to mohou přesně analyzovat. Většina z nich na motocyklu závodila, takže tomu velmi dobře rozumí“.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama