Reklama

Jezdci MotoGP požadují více dopingových kontrol!

V MS-MotoGP nehrál doping dosud žádnou významnou roli, ba naopak to byla podřadná záležitost. Ale pilot LCR-Honda Cal Crutchlow žádá přísnější kontroly. K tomuto tématu se vyjádřili i další jezdci MotoGP.

Cal Crutchlow žádá přísnější dopingové kontroly pro piloty MotoGP. Britský jezdec si myslí, že v současné době je možné v oblastech jako dehydratace kvůli zmenšení váhy pomocí infuzí hodně zrychlovat regeneraci. K tématu zavedení častějších dopingových kontrol se před GP Argentiny vyjádřili při tiskové konferenci také Marc Márquez, Andrea Dovizioso a Valentino Rossi.

„Jestli si myslím, že v Grand Prix existuje doping? Nevím, ale musíme vzít v úvahu, že skoro ve všech sportovních odvětvích se v tomto směru něco děje. Nejsem proti jiným jezdcům, jen si prostě myslím, že bychom měli být častěji podrobováni testům“, říká hodně přesvědčivě Crutchlow.

Stejného názoru je i Andrea Dovizioso: „Myslím si to stejné, jako Cal. S více testy by to bylo pro náš sport lepší. A to také přijde. Sice říkají, že to není tak jednoduché, to zorganizovat. Ale prostě musí zkusit, provádět více testů. To je pozitivní“.

„Také já s tím souhlasím, prostě požadujeme více kontrol. Jsme profesionální sportovci, takže je to pro všechny férové. Přece není normální, aby se z 18 Grand Prix prováděly kontroly pouze při dvou závodech a to ještě jen pro několik jezdců. Tedy ne pro všechny. To musíme změnit“, říká jasně a srozumitelně mistr světa Marc Marquez.

Rovněž veterán závodů Grand Prix, 39-letý Valentino Rossi souhlasí: „Pokud se podívám do historie motocyklového sportu, tak riziko dopingu není vysoké. Přesto souhlasím s názorem ostatních. Pokud bude více kontrol, tak jsme připraveni“.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama