Reklama

Dovizioso nepojede 2021 za Ducati

Ačkoliv Ducati oznámila, že teprve po obou rakouských závodech oficiálně oznámí druhého továrního pilota vedle už dříve jasného Jacka Millera, tak dnes Doviziosův manažer Simone Battistella ukončil dlouhodobou tahanici tím, že oficiálně prohlásil: Trojnásobný vícemistr světa neprodlouží smlouvu s Ducati.

„Řekli jsme Ducati, že Andrea nemá v úmyslu v dalším roce za ně závodit a chce se plně koncentrovat na aktuální sezónu“, prohlásil pro «Sky Sport» Simone Battistella.

O další budoucnosti 34-letého Itala, který závodí za Ducati od roku 2013 a vyhrál pro tuto továrnu celkem 13 závodů Grand Prix, řekl Battistella: „Určitě neukončí své závodění v MotoGP, ačkoliv v současné době s nikým nejedná.“

Původně měl Andrea Dovizioso dostat letos gáži 4 miliony Euro, kvůli zkrácení sezóny v důsledku viru Corona mu ale byla tato suma snížena. A na příští sezónu «Dovimu» nabídla Ducati gáži, která se značně rozchází se sumou, jakou požaduje «Dovi».

Faktem je, že vzájemný vztah mezi generálním manažerem Gigi Dall´Ignou a italským jezdcem je na bodu mrazu od Sachsenringu 2019, kdy se Andrea Dovizioso hodně kriticky vyjadřoval o italském motocyklu Ducati.

Dle názorů přímo z rakouského paddocku prý «Dovi» buď zakotví u Aprilie, nebo si vezme roční přestávku.

Jen připomínám, že Gigi Dall´Igna je hodně velkým obdivovatelem pětinásobného mistra světa Jorge Lorenza (33 let).

Kromě Lorenza by za tovární tým Ducati Corse mohli ještě jet v sezóně 2021 Francesco Bagnaia nebo Johann Zarco.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama