Reklama

Dovi & Lorenzo: Začala verbální válka

Na levé ruce zraněný tovární pilot Ducati Jorge Lorenzo dělá vše proto, aby mu Ducati musela vyplatit kompletní roční gáži ve výši 12,5 milionu Euro - bez zkrácení. Ovšem jeho týmový kolega Andrea Dovizioso proto nemá vůbec pochopení.

Oba dva týmoví kolegové Ducati Andrea Dovizioso a Jorge Lorenzo si během závodního víkendu v Sepangu/Malajsie vyměnili na sociálních sítích a před svými věrnými novináři několik «přátelských» názorů. Vše začal Dovizioso před novináři slovy: „Opravdu nevím, proč Jorge po pátečním tréninku nepokračoval?“.

Jorge Lorenzo přes sociální sítě odvětil svému konkurentovi následovně: „Ty jsi milý týmový kolega. Mnohokrát děkuji“, byla jeho první zpráva a k ní později ještě přitvrdil: „Kdo je Dovizioso? Aha, bývalý mistr světa 125-ccm?“.

To ale ještě nebyl konec. Hrdý Mallorčan dále napsal: „Myslí se Dovi, když byl nyní tak často druhý, že je NĚKDO?“

Faktem je, že Lorenzův lékař ve Španělsku, hodně známý Dr. Xavier Mir, zrazoval Jorgeho od startu při GP Malajsie. Ovšem týmový lékař Ducati byl názoru, že to Lorenzo musí minimálně v pátek zkusit.

Mezitím ale vyplavala na povrch skutečnost, že pokud by Lorenzo chyběl při čtyřech závodech Grand Prix v sezóně, tak by se mu dle smlouvy gáže krátila. Je nutno ovšem připomenout, že jeho crash v pátečním tréninku FP2 v Buriramu jde plně na konto Ducati, neboť Jorge havaroval kvůli defektu brzd.

V Japonsku objel trojnásobný vítěz závodů Grand Prix z letošní sezóny v FP1 pouze jedno kolo, bolesti byly prostě hodně silné. Z tohoto důvodu vynechal Lorenzo GP Austrálie a nechal se raději operovat - ovšem v pátek měl na nejrychlejšího jezdce ztrátu 3,5 sekundy. Kvůli silným bolestem se už v Malajsii v sobotu na motocykl neposadil, jeho Desmosedici převzal Michele Pirro.

Lorenzo tedy zatím nesplnil důvod pro krácení gáže - neboť Thajsko jde na konto továrny Ducati.

V týmu se ale ozývají hlasy, Jorge mohl jet určitě rychleji, ale chce být k prvním testům týmu Repsol-Honda ve dnech 20./21. listopadu ve Valencii úplně v pořádku a naopak nechtěl, aby se jeho zranění levé ruky ještě eventuálně zhoršilo.

Pokud trojnásobný mistr světa královské kubatury ve Valencii nastoupí, tak mu musí Ducati kompletní sumu 12,5 milionu Euro vyplatit.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama