Reklama

Danilo Petrucci 2018 za Aprilii?

S výkony Sama Lowese v továrním týmu Aprilie nemůže rozhodně vládnou spokojenost, to je jasné při pohledu do tabulky MS-MotoGP po závodě v Barceloně.

Britský Rookie Sam Lowes je po 7 odjetých závodech se ziskem hubených 2 bodů na 24. místě, jako poslední ze stabilních pilotů startovního roštu královské kubatury.

Není tedy ani divu, že se horečně hledá za něho náhradník, což ovšem není vůbec jednoduché. Pro sezónu 2018 mají všichni kvalitní tovární jezdci podepsané dvouleté smlouvy, tedy na roky 2017/2018.

Ve své podstatě je jediným kvalitním volným pilotem z aktuálního Top-10 Ital Danilo Petrucci. Ten má sice v týmu Pramac Ducati k dispozici tovární motocykl letošní produkce, ovšem italský majitel pódia z Mugella bere v satelitním týmu Ducati opravdovou «almužnu», pouhých 200 000 Euro.

Jen pro porovnání: V tabulce na 7. místě a se ziskem 59 bodů aktuálně se vyskytující Jorge Lorenzo má dle našich znalostí roční gáži 12,5 milionů Euro.

Ačkoliv italská média přinesla v uplynulých dnech tutovou zprávu, že by měl tým Aprilia Racing posílit jiný Ital, a sice Andrea Iannone, to ale vůbec není pravda, neboť ten má dle svého manažera Carlose Pernata dvouletou «neprodyšnou» smlouvu se Suzuki.

Podle slov ředitele závodního oddělení Aprilie Romano Albesiana není vůbec nic rozhodnuto, ale: „Doufáme, že Lowes brzy ukáže velký pokrok. Přesto mu ale nemůžeme nic garantovat co se týká příštího roku MS. Jednáme s různými jezdci. Klidně to může být Ital, nebo taky jezdec ze Singapuru...“.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama