Reklama

Další start Nickyho Haydena v MotoGP?

Oficiálně ukončil své závodění v továrním týmu Repsol Honda US-Boy Nicky Hayden v roce 2008, a své účinkování v šampionátu MotoGP po sezóně 2015, když odešel závodit do WorldSBK.

Letos ale slavil s továrním motocyklem od HRC nečekaný comeback. Nejdříve nahradil zraněného Jacka Millera - má smlouvu přímo s HRC - při španělském závodě v Aragónu v belgickém týmu Marc VDS Honda a dojel v Top-15. Potom se dostal ke slovu dokonce v továrním týmu Repsol-Honda a závodil místo Daniho Pedrosy na Phillip Islandu.

V QP2 obsadil výborné sedmé místo a vybojoval si tak postavení ve 3. řadě startovního roštu. V závodě samotném se až do úplného závěru pohyboval v Top-10, než ho při vzájemné kolizi poslal mimo trať pře-motivovaný lokalmatador Jack Miller.

Jelikož se termín závodu v malajském Sepangu kryl s finále WorldSBK v Kataru, tak v Malajsii jel opět místo Pedrosy testovací jezdec Hiroshi Aoyama.

Protože se ale zranění Pedrosy z Motegi - během pátečního tréninku - ukázalo vážnější, než se zdálo, tedy ne jen zlomená pravá klíční kost, ale i pravé lýtkové kosti, jak se zjistilo při podrobném vyšetření továrního pilota týmu Repsol-Honda v univerzitní nemocnici Dexeus v Barceloně, tedy v «Catalan Institute of Traumatology and Sports Medicine», (ICATME), tak je jeho start v letošním finále ve Valencii na okruhu Ricarda Torma hodně nejistý.

A jako uvažovaný náhradník bude připraven Nicky Hayden, který má na svém kontě už 218 startů v královské kubatuře MotoGP (za Rossim a Barrosem je historicky na třetím místě).

Zda se potvrdí to, že Dani Pedrosa bude - přes platnou smlouvu do roku 2018 - nahrazen od nové sezóny 2017 Calem Crutchlowem z týmu LCR Honda, nebylo zatím ani potvrzeno, ale ani vyvráceno.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama