Reklama

Čísla a zajímavosti vztahující se k GP Aragónu

Podívejme se společně, než se na okruhu MotorLand Aragon začne dnes naplno závodit, na čísla a zajímavosti, vztahující se k dnešnímu závodu.

230 - Tři jezdci, kteří stáli na pódiových stupních v Misanu po závodě královské kubatury, vyhráli dohromady 230 závodů Grand Prix. Dosavadní rekord v počtu vítězných závodů GP na stupních vítězů pocházel z letošního závodu GP Španělska a bylo to číslo 227, o které se zasloužili Valentino Rossi, Jorge Lorenzo a Marc Marquez.

160 - Celkový počet vítězných závodů v premier class pak u prvních tředch jezdců na podium v Misanu znamenal nový rekord a to 160; o šest více než měli na svém kontě jezdci v Top-3 při GP Španělska.

19 let a 310 dní - Ve věku 19 let a 310 dní se stal Lorenzo Baldassarri třetím nejmladším Italem, který vyhrál závod intermediate-class. Mladšími byli pouze Marco Melandri a Valentino Rossi. Je také v historii Moto2 class pátým nejmladším, před ním jsou v této statistice: Marc Marquez, Maverick Vinales, Shoya Tomizawa a Alex Rins.

6 - Marc Marquez už nedokázal vyhrát v posledních šesti příležitostech na španělském okruhu závod MotoGP. Naposled se mu to podařilo v kubatuře MotoGP 2014 ve Valencii.

4 - Lídr kubatury MotoGP Marc Marquez už v posledních čtyřech závodech v řadě nebyl odmávnut v Top-2. Takovou neúspěšnou sérii ještě během svého závodění od roku 2013 v kubatuře MotoGP nezažil.

4 - Lorenzo Baldassarri se svým vítězstvím v Misanu v kubatuře Moto2 stal prvním Italem, kterému se to podařilo po 4 letech. Naposledy to byl Andrea Iannone v Mugellu 2012.

4 - Letos máme v kubatuře MotoGP celkem čtyři různé vítěze ze Španělska, což je poprvé, že by v jedné sezóně vyhráli v královské kubatuře čtyři různí Španělé.

3 - Vítězstvím Lorenza Baldassarriho v Moto2 v Misanu vyhráli Italové v sezóně 2016 závody GP ve všech třech kubaturách. To se jim naposledy podařilo v roce 2009.

3 - Aragon je jedním ze tří současných okruhů v kalendáři Grand Prix, na na kterém ještě nikdy Valentino Rossi nevyhrál. Těmi dalšími jsou Austin a Red Bull Ring.

2 - Valentino Rossi vyhrál letos už dva závody na území Španělska a bude se snažit vyhrát ještě jeden. To se mu během kariéry dosud nepodařilo, tedy vyhrát během jedné sezóny tři závody v jedné zemi.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama