Reklama

Bude Jerez rozhodujícím milníkem pro další kariéru Rossiho?

Tak mizerný start do sezóny ještě Valentino Rossi nepamatuje, ze tří závodů Grand Prix zisk hubených 4 bodů za 12. v Losailu, jedno umístění mimo Top-15 a jeden crash: Za nový tým Petronas Yamaha SRT mu patří až 19. místo v průběžné klasifikaci.

I ve své premiérové sezóně - tedy 2000 - v královské kubatuře měl po 3 odjetých závodech o 1 bod více...!

Původně se měl a také chtěl Rossi po čtyřech až pěti závodech Grand Prix sezóny 2021 rozhodnout, zda bude ve své skvělé kariéře pokračovat nadále...?

Připomeňme si, že 42-letý Rossi vyhrál naposled 25. června 2017 závod Grand Prix - Dutch TT v Assenu a rovněž jeho poslední pódium je už už hodně dlouho „pokryté“ prachem - datuje se k termínu 26. července 2020.

V současném žebříčku je tedy Rossi nejen nejhorším pilotem s motocyklem Yamaha (1. Quartaraor, 3. Viňales, 11. Morbidelli, 19. Rossi), ale i v týmovém duelu Petronas Yamaha SRT prohrává s Morbidellim 17:4 bodům!

Nesmíme zapomínat, že Petronas Yamaha SRT je tým, který neskrývá své ambice, a to trénovat mladé talenty Moto2 a poté jim dát šanci ve třídě MotoGP. Kromě třídy MotoGP je tým aktivní také ve třídě Moto3 a Moto2, jinými slovy v rámci týmu existují příležitosti k internímu růstu. Pro tuto sezónu však malajský tým udělal výjimku tím, že uzavřel dohodu s Yamahou, která zahrnovala 42letého Valentina Rossiho po boku jeho vlastního chráněnce VR46 Franca Morbidelliho, který s týmem nějakou dobu pracoval.

Tak uvidíme, co přinese jak Jerez, nebo následující závody: Le Mans a Mugello. A hlavně, jaké bude rozhodnutí Rossiho? Ukončit svou báječnou kariéru a věnovat se třeba pouze managementu týmu VR46, nebo pokračovat v závodní kariéře?



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama