Komentáře k článku Brno nebude chtít dát peníze na opravu dráhy Masarykova okruhu zpět na článek →

  • Nepřihlášený Středa 11.listopadu 2020, 08:11

    Pokud to teď pošlou k ledu, tak se sem už přinejmenším na pěkně dlouhou dobu Moto GP nepodívá. Pak už bude pozdě přemýšlet nad přínosy. Je to pěkně horká brambora. Jedni vytahují cenu nájmu, druhý zas má dotace, ale opravovat se nechce nikomu. Pokud je to ale ve smlouvě, tak s tím měli počítat. Dobře, tento rok se prodělalo, nebyli diváci, ale věřím, že se to opět zlepší. Osobně bych bral kompromis třeba vlastník 25% částky a zbytek spolek. Sice vlastník má smluvně, že to uhradí spolek, ale z nového povrchu budou profitovat nakonec i oni. Vzhledem k politikaření za každou cenu mám obavu, že se loni jelo v Brně naposledy.

    Reagovat
  • Nepřihlášený Středa 11.listopadu 2020, 08:22

    Ještě bych se doplnil ..... může v tom být další háček. Tím je obsazenost šampionátu. Měli jsme v MS tři jezdce, hlavně pak Karel Abraham, jakožto Brňák, syn majitele okruhu. Lidi chodili koukat na naše jezdce. Teď je tam jen Filip Salač a pokud i příští rok bude předvádět výkony, jak letos, tak napřesrok tam taky nemusíme mít nikoho. Na to jaký materiál letos má, byla očekávání větší. Má smlouvu i na příští rok, ale pokud nepůjde nahoru, tak skončí. Nejlépe dnes vidím Haniku, který by se mohl prosadit třeba do WSBK.

    Reagovat
  • Nepřihlášený Středa 11.listopadu 2020, 09:30

    Abrahám typicky hraje o investici z cizých peněz do svého majetku. Pokud je smlouva mezi spolkem a okruhem (AMD) tak jak se uvádí tak je to samozřejmě jasně dané a není se čemu divit že se okruhu do toho nechcou sypat peníze. Dané je i to že spolek tuhle investici neprovede. Dle slov okruhu oni pro své aktivity mimo MotoGP mají stav povrchu vyhovující. Takže to dopadne tak že se dráha neopraví, v Brně se v roce 2021 MotoGP nepojede. Pak se uvidí nakolik je pro Abraháma MotoGP důležitá. Když GP pořádali oni tak se oháněli tím že těží ze statutu "MotoGP dráhy". Politikům se to hodí, díky "době" si to obhájí a šikovný politik z toho ještě udělá výhodu (ušetřili jsme X desítek milionů které můžeme investovat do potřebných věcí). Problém vidím v tom že s takovým ujednáním spolek souhlasil. Imho si to tam prosadilo AMD protože vědělo že ta dráha je pro MotoGP nevyhovující a dřív nebo později ta investice bude nutná a takto využili nezkušenosti spolku (politiků) kteří to brali asi jako součást ústupku aby se smlouvu podařilo podepsat (protože tenkrát si na tom honili politické triko).

    Reagovat
  • Nepřihlášený Plastky266 Středa 11.listopadu 2020, 10:04

    Jednoduché jako facka, pan Hašek viděl možnost nabalit se na GP, jak politicky tak fakticky, vznikl spolek, dle nejlepší tradice ČSSD, tedy kudy chodil tudy krad sociální demokrat... Čas pokročil, Hašek udělal pá a další vidí, že to není tak jednoduché jak si mysleli před pěti lety... Holt svět na jejich styl neslyší... Abraham dal, respektive majitel okruhu, není to tak jednoduché, ruce pryč, pochopitelně . A kdo dostane černého Petra? Český divák...

    Reagovat
  • Nepřihlášený Roman Středa 11.listopadu 2020, 10:52

    Zaplatit nový povrh v hodnotě 100 milion ze státních peněz soukromému subjektu je zlodějna na poplatníky daní. Stejné jako, že mám rozbitou střechu na penzionu a jezdí mi tam lidé a odvádím z toho poplatek městu, tak mi mám město zaplatit novou??? Absurdní, povrh ať i zaplatí majitel sám.

    Reagovat
  • Nepřihlášený Středa 11.listopadu 2020, 11:12

    Roman: pokud máš rozbitou střechu která běžnému fungování nevadí a vydrží dalších pět let, zatímco ti tam přijede filmový štáb s tím že pokud opravíš střechu na vlastní náklady tak jednou za rok zde natočí scénu do seriálu, opravíš to nebo to budeš chtít po nich?

    Reagovat
  • Nepřihlášený Glosátor Středa 11.listopadu 2020, 20:53

    Jestli to mají ve smlouvě, že spolek bude opravovat trať, tak to je hodně pofidérní ustanovení a ten kdo to podepsal by mohl skončit v teplácích na kopci ( tak říkají brňáci vazební věznici v Bohunicích ). Něco jinýho je, když má nájemník ve smlouvě, že vymění žárovku nebo dekl na záchodě, ale , že by měl měnit střechu nebo koupit novej kotel a vybudovat majiteli nový podlahový vytápění, tak to jistě uzná i laik, že by byl padlej na hlavu.

    Reagovat
  • Nepřihlášený Středa 11.listopadu 2020, 21:20

    AB dobře nakoupil, okruh prakticky “získal” zdarma..., bylo by fér, aby se o něj staral... http://www.amkbrno.cz/doc/pozvanka2020.pdf Je to lumpárna od počátku!!! :-(

    Reagovat
  • Nepřihlášený unavix Středa 11.listopadu 2020, 23:04

    Když může dostávat Agrofert miliardy na dotacích, tak by stát mohl pustit 100 míčů za novou dráhu. Však Bureš maká pro lidi a Prchal mu z toho udělá zase dobrý PR.

    Reagovat
  • Nepřihlášený unavix Středa 11.listopadu 2020, 23:05

    Ještě bych dodal že letos vláda zasekla 2,5 bilionu, takže v tom se 100 mega ztratí.

    Reagovat
  • Nepřihlášený Gardner Sobota 14.listopadu 2020, 18:22

    Omlouvat tyhle podvody, jmenem dotace tim, ze to dela i Bures, je dost kach!

    Reagovat
Přidat komentář:


Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama