Reklama

Agostini o Marquezovi: Byla to blbost

Giacomo Agostini je sice velkým fanouškem Marca Márqueze, to ostatně legendární «Ago Nazionale» už mnohokrát prohlásil, přesto i 15ti-násobný mistr světa odsuzuje jízdu továrního pilota týmu Repsol-Honda při GP Argentiny.

Pro Giacoma Agostiniho je bez diskuze, že Marc Márquez patří už nyní k velikánům tohoto sportu. Ital prohlásil v lednovém rozhovoru pro «Bikesportnews.com»: „Marcovi se podaří buď vyrovnat, nebo mě překonat. Je mladý a rychlý. Má tedy velmi dobré šance získat ještě čtyři nebo více titulů mistra světa MotoGP“, argumentuje ikona Grand Prix.

Ovšem i Agostini kritizoval aktuálního mistra světa po závodě Grand Prix Argentiny. V rozhovoru pro Rádio Virgin: „Márquez byl hloupý a to říkám jako jeho přítel. Měl počkat do další zatáčky a celý manévr si měl lépe připravit. “

„Není v pořádku to, co udělal a já ho nechci vůbec obhajovat. Nesmíme ale zapomenout, v jaké situaci se Marc nacházel. Pod jakým tlakem v tomto okamžiku byl. To se nacházíš v úplně jiné situaci, než když sedíš za psacím strojem“, říká 75-letý Ital k celému případu.

„Takové věci se stávají, stávaly se dříve a budou i v budoucnosti. Neměli bychom z toho dělat žádnou velkou záležitost nebo nějaké drama“, je názoru vítěz 122 závodů Grand Prix.

A co se týká nepřijaté omluvy pilota Hondy, když přišel k boxu týmu Yamaha, je Agostini následujícího názoru: „Bez tohoto riskantního manévru by to byl normální závod. Ale udělal chybu a chtěl se omluvit, i když tato omluva nebyla přijata. Kdyby Márquez 20 minut počkal, tak by se situace zklidnila“.

Pro «Radio24» pak Agostini později řekl: „Marc neměl být rozhodně diskvalifikován, v závodě už byl potrestaný. Pokud bychom pokaždé jednoho jezdce diskvalifikovali, tak brzy neuvidíme žádné závody. To platí pro všechny. Myslím teď třeba na Andreu Iannoneho, který před dvěma roky sestřelil Andreu Doviziosa, ten měl být tehdy rozhodně diskvalifikován. Ale pokud to budeme dělat, tak si brzy netroufne nikdo jet pořádné závody“.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama