Reklama

Abraham, Ježek, Popov: Tři Češi v honbě za body

S Karlem Abrahamem, Ondřejem Ježkem a Miroslavem Popovem jsou po sedmi letech na startovním roštu MS-Superbike, MS-Supersport a Superstock-1000-Cupu tři Češi jako stabilní jezdci.

Takové kompletní obsazení bylo naposledy v roce 2009, tehdy v MS-Superbike, MS-Supersport a Superstock-1000-Cupu startovali Matěj Smrž v MS-Supersport, jeho starší bratr Jakub Smrž v MS-Superbike a Ondřej Ježek v Superstock-1000-Cupu.

Karel Abraham je pod smlouvou v královské kubatuře Superbike v britském týmu Milwaukee BMW, Ondřej Ježek startuje v italské stáji GoEleven s Kawasaki v MS-Supersport a Rookie Miroslav Popov nastoupí v čistě českém týmu DRT Racing manažera Viktora Duška pod sportovním vedením Josefa Kubicka s bikem Yamaha v Superstock-1000-Cupu.

Rookie MS-Superbike a bývalý pilot MotoGP Karel Abraham zatím odvádí velmi slušné výkony. Ve čtyřech dosavadních závodech bodoval třikrát, přičemž ve třetí letošní jízdě havaroval v boji o Top-10 v posledním kole s Camierem, jinak by bezproblémově rovněž dosáhl na body. Mimochodem Abraham v posledních dvou jízdách v Buriramu udržel v šachové pozici za sebou zkušeného týmového kolegu a aktuálního mistra Velké Británie Joshuu Brookese na úplně neznámém okruhu v Buriramu.

Ondřej Ježek slaví letos svůj comeback v MS-Supersport, když v této kubatuře už absolvoval kompletní sezónu 2011. Po dvou odjetých závodech letošní sezóny je zkušený specialista na stockové motocykly (53 startů a třikrát v řadě v Top-6 2013/2015) na devátém místě celkově, což není vůbec špatná výchozí pozice.

20letý Miroslav Popov z Podkrkonoší je nováčkem v Superstock-1000-Cupu. Dosud závodil pilot brněnského týmu DRT Racing pouze v malých kubaturách CIV 125 ccm nebo jako jezdec s wild card v Moto3 (body získal třeba v Misanu), absolvoval několik závodů v CEV-Moto2 a MS-Moto2, vše v týmu Brož Racing.

V loňské sezóně se zúčastnil jednoho závodu MS-Supersport a to v Jerezu s motocyklem MV Agusta týmu GRT Racing. Dle expertů není ještě Popov žádným vyzrálým jezdcem, takže se necháme překvapit. A to, že má v zádech zkušeného Josefa Kubička (ex-týmový manažer Intermota), je samozřejmě pro Popova výhoda.

Foto: Václav Duška

burinam češi WNC45433 burinam češi WNC45885 burinam češi WNC46122 burinam češi WNC46413 burinam češi WNC47214 burinam češi WNC47952 burinam češi WNC48497 burinam češi WNC48691 burinam češi WNC48860



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama