Reklama

WSBK: Představení týmu Milwaukee BMW s Abrahamem

V roce 2011 tým Shaun Muir Racing (SMR) sice mohl vstoupit do MS Superbike, ale neučinil to. O pět let později, tedy roku 2016, je ovšem tento tým jako Milwaukee BMW při letošní premiéře WSBK účasten a jezdci Joshua Brookes a Karel Abraham byli na Phillip Islandu prezentováni.

„Nebyl jsem nikdy nějakým významným závodníkem, tedy určitě ne na levelu současných pilotů nebo mého týmu“, řekl dnes úvodem týmový šéf Shaun Muir.

V roce 2002 založil závodní stáj Shaun Muir Racing (SMR), o dva roky později postoupil do britského superbikového šampionátu, který v létech 2011 s Tommym Hillem a 2015 s Joshuou Brookesem dokázal vyhrát - vždy s motocykly Yamaha.

Na Muirovi samotném byla při dnešní prezentaci v Austrálii očividně vidět, že je na tento okamžik opravdu hrdý: „Být zde, je něco fantastického. Řadu let jsme závodili v BSB, po sezóně 2011 jsme měli možnost postoupit do MS, ale neučinili jsme to“.

Po zisku titulu v roce 2015 chtěl Muir s Japonci pokračovat do MS, ale Yamaha se rozhodla pro tovární závodění v WSBK s týmem Crescent Racing od Paula Denninga.

„Přes některé problémy jsme nakonec přece jen zde a máme velkou podporu od BMW. S hlavním sponzorem Milwaukee máme uzavřenou tříletou smlouvu a to je fantastické. Pomyslnou šlehačku na dort se nám ale podařilo získat těsně před Vánocemi, když druhým velkým sponzorem se stala firma Gulf Oil. Je to poprvé, kdy se tato firma angažuje ve sportu na dvou kolech. Nemohli jsme toho v předsezonní přípravě sice moc odtestovat, ale jsme zde a máme před sebou dlouhodobý projekt. Sice nevyhrajeme první závody, ale už v Evropě budeme jezdit vpředu“, je jasného názoru Muir.

Jako jezdce angažoval Milwaukee BMW britského mistra Joshuu Brookese a dlouholetého závodníka ze seriálu MotoGP a vítěze GP Karla Abrahama.

„Vloni jsme začali vyhrávat až od poloviny sezóny, a neskončili jsme s tím. Bylo to perfektní, jako příprava pro novou výzvu“, smál se dnes Brookes a dodal: „Co se týká nějakých očekáváních, je hodně předčasné o tom mluvit. Naše cíle jsou ale reálné, myslím si na Top-10. A z toho můžeme jít dopředu. V motocykl mám velkou důvěru, v tým taky a pochopitelně i já sám mám hodně sebedůvěry, jinak bych tady nebyl. Máme k dispozici materiál, s kterým můžeme jistě závodit v MS na nejvyšším levelu“.

Abraham se vrací po dlouhé přestávce zaviněné zraněním nazpět do závodění. Po 11 sezónách závodění v seriálu Grand Prix v 125kách, 250/Moto2 a MotoGP je pro našeho jezdce v MS-Superbike všechno nové: „V pátečním tréninku uvidím, jak jsem na tom v porovnání s konkurencí. Těším se na všechno: Souboje, fanoušky, spolupráci s mediemi, všechno je zde úplně nové a jiné“. 2 Abraham Milwaukee (1)2 Abraham Milwaukee (2)2 Abraham Milwaukee (3)2 Abraham Milwaukee (4)2 Abraham Milwaukee (5)2 Abraham Milwaukee (6)2 Abraham Milwaukee (7)2 Abraham Milwaukee (8)2 Abraham Milwaukee (9)



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama