Reklama

4 piloti Grand Prix předvoláni zítra před stewardy MotoGP

Komise nazývaná oficiálně «FIM MotoGP Stewards Panel» předvolala ve čtvrtek k pohovoru čtyři piloty MotoGP. Jsou to: Johann Zarco, Franco Morbidelli v prvním případě, v tom druhém pak Pol Espargaro a Miguel Oliveira.

Především italská média hodně natvrdo kritizovala skutečnost, že «FIM MotoGP Stewards Panel» nijak nezasáhl a nechal nedělní závod MotoGP s řadou nebezpečných pádů bez odezvy.

Proto nyní tři stewardi: Freddie Spencer, Bill Cumbow a Ralph Bohnhorst; zareagovali a budou několik crashů během dvou posledních závodů Grand Prix v Brně a na Spielbergu konečně řešit.

K pohovoru si pozvali všechny čtyři jezdce, kteří byli v těchto pádech přímo zapleteni, aby lépe porozuměli dotyčné situace při videoanalýze.

Danilo Petrucci a Aleix Espargaro byli už předtím po jejich kontraverzi po Q1 vyslechnuti hned v sobotu.

Původně se jednání mělo konat hned po nedělním závodě «myWorld Motorrad Grand Prix von Österreich», ale nebylo to možné, neboť Johann Zarco (Esponsorama Racing), Franco Morbidelli (Petronas Yamaha SRT), Pol Espargaró (Red Bull KTM Factory Racing) a Miguel Oliveira (Red Bull KTM Tech 3) se nebyli schopni debaty zúčastnit a tak k jednání komise «FIM MotoGP Stewards Panel» dojde až ve čtvrtek před závodem «BMW M Grand Prix of Styria».

Potom má být vydána oficiální tisková zpráva, včetně eventuálních okamžitě platných trestů.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama