Reklama

253. oběť TT: Davey Lambert podlehl zraněním

Letošní Tourist Trophy má bohužel svou první oběť. Dnes v noci podlehl svým zraněním britský jezdec Davey Lambert. Stal se tak už 253. obětí tohoto proslulého závodu.

Po těžkém pádu v nedělním závodě kubatury Superbike podlehl 48-letý Brit Davey Lambert těžkým zraněním dnes v noci v nemocnici Aintree.

Ve třetím kole závodu Superbike havaroval Davey Lambert v úseku Greeba Castle. Bohužel první ošetření se těžce zraněnému jezdci dostalo pouze na kraji závodní tratě, teprve po skončení celého závodu byl 48-letý Brit transportován letecky do Universitní nemocnice Nobles Hospital v Douglasu a později převezen do Universitní nemocnice v Aintree, kde včera v noci v přítomnosti svých nejbližších těžkým zraněním podlehl.

Ačkoliv byl Lambert Rookiem na závodě Tourist Trophy, tak trať nebyla pro něho žádným novým územím. 2014 obsadil při Manx Grand Prix v závodě Newcomer čtvrté místo, Junior Manx GP ukončil na 24. místě. V následujícím roce se na Mountain Course vrátil znovu. V závodě Junior obsadil deváté místo, Senior Manx GP ukončil na 11. místě. V loňském roce se mu podařilo získat v závodě Senior místo 8.

Při své premiéře na Tourist Trophy odstartoval do svého posledního závodu v životě 48-letý jezdec s motocyklem Kawasaki z 55. pozice. Po prvním kole se už posunul na místo 49.

R.I.P.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama