Reklama

12h Portimao: Petr Bičiště příjemně překvapil

Při letošní premiéře MS-Endurance ještě sice bez bodů, nyní ale byla účast týmu GERT56 HMT rs speedbikes při druhém závodě v Portugalsku korunována ziskem bodů za P16. A svou premiéru absolvoval v tomto šampionátu Petr „Kimura“ Bičiště.

Pád v zahajovacím závodě sezóny v Le Mans způsobil, že tým GERT56 HMT by rs speedbikes zůstal po Francii bez bodů, ale ve druhém závodě trojice ve složení Španěl Pedro Vallcaneras, český jezdec Petr Bičiště a Němec Didier Grams v Portimau už vše dohnala. V cíli byli odmávnuti na P16, což znamenalo 5 mistrovských bodů.

Tým okolo manažera Karstena Wolfa odcestoval na jih Portugalska s velkou sebedůvěrou, motocykl BMW S1000RR byl skvěle připraven.

Mistr světa 2012 Pedro Vallcaneras zajel s tímto bikem 1.48, Didier Grams pod 1:50 a “Rookie„ Petr Bičiště 1:51, to dokazuje perfektní Setup pro speciální nároky MS-Endurance“, byl hodně spokojený Karsten Wolf.

Rovněž v boxových zastávkách se dokázal tým hodně zlepšit, ačkoliv je v kubatuře Stocksport hodně těžké měnit kola, tak tankování trvalo průměrně 43 sekund.

Bohužel se ukázalo, že zadní pneumatika díky agresivnímu asfaltu nevydrží standardní zátěž 2 hodin a tak tým ztratil 6 kol a tím také umístění v Top-10.

„Bohužel jsme jako tým Pirelli vyloučeni z Dunlop-Challenge a tím nám byl škrtnut cestovní příspěvek, což není od promotéra dobrá cesta. Pokud se z tohoto pohledu něco nezmění, tak se startovní pole hodně zmenší“, kritizoval týmový manažer finanční politiku promotéra tohoto šampionátu.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama