Reklama

WSBK 2019: 18 pilotů, 14 šampionů s 24 tituly

Startovní pole WorldSBK 2019 je s největší pravděpodobností už kompletní. Obsahuje celkem 18 jezdců, 14 z nich už získalo tituly různých šampionů a těch bylo celkem 24.

Mistrovství světa MS-Superbike začne 22. - 24. února na Phillip Islandu a startovní pole stabilních - tedy fixních - pilotů je už jasné. Jedinými dvěma otazníky je účast týmů Motocorsa a Ten Kate. Italský tým se musí rozhodnout, zda pojede všechny evropské závody, nebo pouze Imolu a Misano. Nizozemská tradiční stáj Ten Kate po odchodu Hondy se sice snaží v šampionátu udržet s jinou motocyklovou technikou (Suzuki?), zda se to bratrancům Ten Kateovým podaří už v sezóně 2019 je hodně diskutabilní, spíše ne...!

Startovní rošt tak obsahuje celkem 18 pilotů, kteří budou závodit ve 12 týmech.

Jonathan Rea (WorldSBK), Sandro Cortese (WorldSSP), Markus Reiterberger (ME-Superstock 1000) a Leon Haslam (BSB Superbike) budou čtyři aktuální šampioni na startovním roštu, celkem mají na svém kontě 11 mistrovských titulů.

Ovšem mistrovství v rámci MS-Superbike vyhráli kromě Rey, Corteseho a Reiterbergera také Michael vd Mark (MS-SSP, ME-STK 600), Tom Sykes (MS-SBK), Michael Rinaldi (ME-STK 1000), Leandro Mercado (ME-STK 1000) a Toprak Razgaglioglu (ME-STK 600).

Mistry světa se ovšem stali i Marco Melandri (MS-GP 250 ccm) a Alvaro Bautista (MS-GP 125 ccm. A Sandro Cortese má kromě titulu mistra světa WorldSSP na svém kontě i titul mistra světa GP-Moto3.

Zajímavé je, že z 24 vyhraných šampionátů pochází velká většina z BSB-Superbike.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama