Reklama

WorldSSP 2018: Niki Tuuli pojede za PTR Honda

Po pouhé jedné sezóně s týmem Kallio Racing v MS-Supersport přestupuje Niki Tuuli do stáje PTR Honda, kde bude týmovou #1.

Fin Niki Tuuli absolvoval 2017 svou první plnou sezónu v MS-Supersport, když předtím koncem sezóny 2016 jel s wild card tři závody a třikrát byl odmávnut jako druhý v cíli.

V letošní sezóně ale rozhodně tento rychlý Fin nesplnil očekávání týmu Kallio Racing Yamaha a 21-letý jezdec pouze jednou vyhrál a jednou skončil třetí - v MS-Supersport to znamenalo až 7. místo celkově.

Pro sezónu 2018 odchází mladý finský pilot do britského týmu PTR Honda majitele Simona Buckmastera. Prestižní britskou závodní stáj naopak opouští Jules Cluzel (letos třetí), který míří do nového týmu Yamaha-Nerds Racing.

Rovněž tým Go Eleven už oznámil svou sestavu na rok 2018: Oba motocykly Kawasaki ZX-6R budou pilotovat Ital Michael Canducci a Australan Lachlan Epis.

V letošní sezóně jezdili za tuto italskou stáj Go Eleven italský Brit Gino Rea a Japonec Kazuki Watanabe, ale mnohokrát se neudrželi v sedle a nakonec obsadili pozice 17., resp. 20.

20-letý Michael Canducci absolvoval uplynulou sezónu v týmu Puccetti Kawasaki - svou první kompletní v seriálu - a celkově se umístil na 14. místě.

Druhým je potom 18-letý Australan Lachlan Epis, který až do roku 2013 jezdil pouze závody Dirt-Track.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama