Reklama

Vyhraje v Magny Cours lokalmatador Cluzel?

Do konce šampionátu WorldSSP chybí ještě 3 závody (Francie, Argentina a Katar) a minulý závod byl hodně dramatický: Nejdříve Cortese kolidoval s Cluzelem a sám v závodě dokázal pokračovat, potom byl diskvalifikován obhájce titulu Lucas Mahias, který vlastně přerušený závod vyhrál.

V šampionátu vede Rookie Sandro Cortese o 16 bodů před lokalmatadorem Julesem Cluzelem. Německý ex-mistr světa Grand Prix-Moto3 Sandro Cortese by rád závodil v sezóně 2019 v novém týmu GRT Yamaha v šampionátu WorldSBK a tak má o náležitou motivaci postaráno.

Naopak 29-letý Francouz Cluzel zůstává až do konce sezóny v týmu NRT Yamaha, neboť týmový šéf Vafi Khan už veškeré dluhy dokázal zaplatit a i na straně firmy KME (ladičská firma) je vše vyrovnáno. Proto hned po nedělním závodě bude vše sbaleno a materiál stáje NRT poslán letecky do Argentiny a dále do Kataru.

Ind Khan vysvětloval veškeré průtahy s penězi tím, že problém vznikl třeba i tím, že převáděnou částku 100.000 Euro do Schengenu je dle zákonů indické Národní banky kvůli daním navýšit o 37%, takže se musí zaplatit 137.000 Euro. K tomu se objevily problémy s týmovým ex-manažerem Gary Reyndersem a také smrtelná havárie na závodech v Dubai, do které byl zapleten motocykl, patřící Khanovi. A právě dle indických zákonů, je za takovou nemilou věc zodpovědný majitel motocyklu, v tomto případě tedy Vafi Khan. Zahynulý jezdec byl navíc nejbližším přítelem Khana, vyhrál jak Qualifying, tak první závod na Dubai Autodrome a až do své havárie v 7. kole vedl i druhou jízdu.

O titul ale může bojovat nejen už jmenovaní Němec Cortese a lokalmatador Cluzel, ovšem skvělou formu dokazuje v posledních závodech mladý Ital Federico Caricasulo (minus 20 bodů na lídra Corteseho, Švýcar Randy Krummenacher (rovněž minus 20 bodů) a pravidelně boduje i zkušený Ital Raffaelle De Rosa. Top-6 kompletuje obhájce titulu a lokalmatador Lucas Mahias.

Stav WorldSSP po 9 závodech z 12 celkově: 1. Sandro Cortese (GER-Yamaha) 149 bodů; 2. Jules Cluzel (FRA-Yamaha) 133; 3. Federico Caricasulo (ITA-Yamaha) 129; 4. Randy Krummenacher (SUI-Yamaha) 129; 5. Raffaelle De Rosa (ITA-MV Agusta) 119; 6. Lucas Mahias (FRA-Yamaha) 103; 7. Kyle Smith (GBR-Honda) 59; 8. Luce Stapleford (GBR-Yamaha) 52; 9. Anthony West (AUS-Kawasaki) 51; 10. Thomas Gradinger (AUT-Yamaha) 48.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama