Reklama

Tým Tech3 na 3 roky s motocykly KTM

Po odchodu francouzského týmu Tech3 Monster majitele Hervé Poncharala od značky Yamaha se okamžitě vynořila na povrch možnost, že tento tradiční tým MotoGP přestoupí k rakouské továrně KTM.

To se také potvrdilo a KTM vydala prohlášení, že tým Tech3 bude od roku 2019 startovat tři sezóny s motocykly KTM jako satelitní stáj Rakušanů, ovšem s tím, že vždy dostanou Francouzi ten nejnovější tovární materiál! (tedy ne jako to funguje u HRC, Ducati nebo Yamahy).

To, co se nepodařilo zatím ani Suzuki, nebo Aprilii, tak už ve své třetí sezóně zvládne KTM.

Mezitím už také vyšel najevo důvod, proč tým Tech3 opouští po mnoha letech (první sezónu společně absolvovali 2001) japonskou Yamahu: Hervé Poncharal se cítil od Japonců nedoceněn, když od Yamahy nedostal pro svého pilota Johanna Zarca takovou podporu, jaký status má třeba Cal Crutchlow - satelitní tým LCR - u HRC, nebo Danilo Petrucci - satelitní tým Pramac - u Aprilie.

Jak jistě každý fanoušek motocyklové silnice ví, Francouz Johann Zarco - vloni tři pódiová umístění a v posledních třech závodech MotoGP sezóny 2017 získal více bodů než tovární piloti Yamahy Rossi nebo Vinales - se letos musí spokojit s dva roky starým motocyklem, tedy Yamahou YZF M1 roku výroby 2016...!

Co by to znamenalo v praxi? Kromě továrního týmu KTM (letos zde jezdí Pol Espargaro a Bradley Smith) bude mít KTM ve startovním poli ještě dva identické motocykly nejnovější stavby.

Co se týká jezdeckého obsazení, tak celkem jasné je setrvání Pola Espargara v továrním týmu. Jako vytipovaný kandidát na druhé místo byl vždy uváděn Johann Zarco. Ovšem toho by Poncharal hrozně rád udržel v týmu Tech3 a tak včera přišel italský web Corsedimoto (tento web se nikdy nehoní za senzacemi a jeho news jsou založeny na pravdě) s myšlenkou, že by k Rakušanům přestoupil od Hondy španělský veterán Dani Pedrosa a zůstal tak u Red Bullu.

Tím by mohla dvojice továrních pilotů u KTM závodit v sestavě Pol Espargaro a Dani Pedrosa, zatímco v satelitním týmu Tech3 Monster by zůstal - ovšem s jiným motocyklem Johann Zarco a k němu by přibyl jeden ze dvojice současných pilotů KTM v Moto2: Brad Binder nebo Miguel Oliveira.

Jedno tak je ovšem jisté, ve 24 členném startovním poli v roce 2019 uvidíme 4 motocykly KTM a o dva uvolněné stroje Yamaha (po týmu Tech3) budou usilovat týmy Angel Nieto Racing ze Španělska, nebo Marc VDS z Belgie....



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama