Reklama

Tým Pedercini a jezdec Russo se budou soudit

Po závodním víkendu v Jerezu došlo k rozchodu mezi týmem Pedercini Kawasaki a jezdcem Riccardo Russo. A vše skončí u soudu, jeden totiž obviňuje toho druhého.

Piloti v týmu Pedercini Kawasaki sedí na hodně horkém sedátku. Nejdříve to poznal v MS-Superbike 2017 Alex De Angelis, který byl z rodinného týmu Pedercini vyhozen po závodě na okruhu Laguna Seca v červenci. Jeho nástupce Riccardo Russo se musel z týmu odporoučet po Jerezu. Sezonní finále v Kataru totiž pojede tým Pedercini s Francouzem Jeremym Guarnonim.

Tento Francouz závodí za Pedercini Racing v šampionátu ME-Superstock-1000 a svým vítězstvím v Magny-Cours se zasloužil o to, že Kawasaki vyhrála pohár konstruktérů v této kubatuře.

Nezapomínejme: Guarnoni je smluvním jezdcem Kawasaki Europe, takže jeho nasazení v MS-Superbike má hodně zajímavý podtext.

„Kawasaki ho chtěla odměnit a zeptala se nás, zda jsme schopni mu umožnit start v Kataru“, říká na toto téma majitel stáje Lucio Pedercini pro motorinews24.

Russo má trochu jiný názor, neboť se o svém vyhazovu - italský jezdec si ostatně u týmu Pedercini Racing zaplatil závodění až do konce sezóny - dověděl zprávou SMS přes Whatsapp, teprve na cestě z Jerezu domů, když předtím se na jihu Španělska s týmem normálně rozloučil.

Nesmíme zapomenout, že tento italský jezdec byl v polovině sezóny vyhozen z týmu Guandalini Yamaha (nahradil ho nejdříve náš Jakub Smrž a později další piloti Massimo Roccoli a Alessandro Andreozzi) a přechod z motocyklu Yamaha na Kawasaki bez jediného testu nebyl vůbec jednoduchý. Ovšem výsledky Russa za Pedercini Racing byly hodně špatné, získal pouze hubených 5 bodů.

Celá záležitost se skončí po sezóně u soudu, Russo si zaplatil své závodění - a má na to platnou smlouvu - u týmu Pedercini Racing včetně závodu v Kataru!, a tak chce pochopitelně dodržení smlouvy, nebo své peníze zpět.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama