Reklama

Třídenní testy Moto2 a MotoE v Jerezu

Na úplném jihu Španělska v Jerez de la Frontera dnes začínají třídenní testy prostřední kubatury Moto2 s novými motory Triumph a také první testy FIM Enel MotoE World Cup.

Jak jistě pravidelní čtenáři našeho webu vědí, do «premier class» odešla čtveřice nejlepších letošních pilotů (Bagnaia, Oliveira, Quartararo a Mir), a tak jsou karty v prostřední kubatuře zamíchány znovu. Favority jsou rozhodně jezdci z týmů Estrella Galicia 0,0 Marc VDS Alex Marquez a jeho nový stájový kolega Xavi Vierge, a dále Brad Binder (Red Bull KTM Ajo), Luca Marini (SKY Racing Team VR46), Lorenzo Baldassarri (Pons HP40) a Marcel Schrotter (Dynavolt Intact GP). Právě prvně jmenovaný Marquez má už za sebou jako jediný ze stabilních pilotů privátní testy v Aragónu s motocyklem kombinace KALEX-Triumph.

Hodně pozornosti bude upřeno na Rookies této kubatury: Mistr světa Jorge Martín (nový kolega Brada Bindera (Red Bull KTM Ajo), vícešampion Fabio Di Giannantonio (Speed Up Racing), nebo třetí z MS-Moto3 Marco Bezzecchi (Red Bull KTM Tech 3) a jeho nový týmový kolega a rovněž Rookie, Philipp Öttl. V týmu Italtrans Racing bude debutovat Enea Bastianini, vedle Mariniho bude ve stejné garáži Nicoló Bulega. Z BSB přichází do šampionátu Grand Prix další Rookie Jake Dixon, jeho týmovým kolegou ve stáji Angel Nieto bude Xavier Cardelús (tedy král «divokých karet»).

IDEMITSU Honda Team Asia se představí v úplně novém složení, když jezdci jsou Dimas Ekky Pratama a Somkiat Chantra. Debut čeká Němce Lukase Tulovice za tým Kiefer Racing, naopak comeback bude slavit Thomas Lüthi (Dynavolt GP Intact) a je to také návrat kultovní značky MV Agusta ve spolupráci s týmem Forward Racing - jezdci jsou Stefano Manzi a Dominique Aegerter.

Poprvé se během tří dnů testů představí 18 pilotů nového závodního seriálu MotoE, kteří pojedou s motocykly Energica Ego Corsa. Budou to za tým Angela Nieta poslední šampion 125 ccm Nico Terol a jeho týmová kolegyně Maria Herrera, 46-letý Sete Gibernau (Pons Racing, nebo ex-piloti MotoGP Bradley Smith a Xavier Simeon. Nejvíce zde ale bude Italů: Alex De Angelis (Alma Pramac Racing), Niccoló Canepa (LCR E-Team), Matteo Ferrari e Lorenzo Savadori (Team Trentino Gresini MotoE) a Mattia Casadei (SIC58 Squadra Corse).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama