Reklama

Třetí tovární Kawasaki pro Puccetti Team

Japonští bossové z továrny Kawasaki se snaží za každou cenu udržet tým Manuela Puccettiho pod svými křídly. A tak začala jednání mezi týmovým šéfem Puccettim a továrnou Kawasaki.

„Spíše než další sezónu Superbike, jako je tato, tak přestanu,“ netajil se vůbec svým názorem týmový šéf Manuel Puccetti, tedy nejprestižnějšího týmu Kawasaki, Puccetti Racing.

Manuel Puccetti má dvě možnosti, jak celou situaci řešit. První je koupit vše od Ducati a začít od „nuly“, což by ale bylo hodně nákladné. Ovšem s Ducati vyhrává jen jeden (není to jako v MotoGP, kde s Ducati vyhrává čtyři až pět různých jezdců) a tím je Alvaro Bautista. Puccetti dobře ví, že by byl u Ducati až jako šestý tým v pořadí! A se silným jezdcem by mohl maximálně bojovat o umístění na konci Top-8.

Nyní se mu vyskytla další možnost: Zůstat v Kawasaki a mít k dispozici kompletní tovární ZX-10R . Představa, že by se jeden z „ historických“ týmů dostal pod hlavičku Ducati, se totiž manažerům japonské značky vůbec nelíbí. Vznikla tak hypotéza o nasazení tří oficiálních motocyklů pro příští sezónu mistrovství světa: Dva by byly svěřené týmu Provec pro Alexe Lowese a Axela Bassaniho a další pro Puccetti Racing. Ten totiž bude rovněž závodit s cílem vyhrát mistrovství světa supersportů, když jezdcem zůstává Can Oncu.

A nyní se vyskytla další příležitost, která se objevila tento týden odchodem Marca Marqueze od Hondy a jeho (zatím oficiálně ještě nepotvrzeným příchodem do Gresini Racing Ducati) v MotoGP: Odejít musí Fabio Di Giannantonio a ve spojení s Kawasaki, to zní opravdu dobře!

Tím, že zůstane věrný zelené značce, by Puccetti dal projektu kontinuitu a mohl svým sponzorům nabídnout hodnotný balíček: Tovární Ninju by pilotoval dobře známý jezdec: Fabio Di Giannantonio. To by vyhovovalo všem: Puccetti by zajistil mladého jezdce (24 let) s nepochybnými kvalitami. Na papíře to nevypadá rozhodně hůř než Bassani a Lowes. Puccetti by proto, počítaje se stejným technickým balíkem, mohl aspirovat i na souboj s oběma „továrními“ jezdci v souboji o lídra v zeleném. Velmi podmanivá výzva, která by mohla zaujmout četné sponzory týmu z Reggio Emilia.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama