Reklama

Tragické závody v Misanu

Tragická zpráva přišla z Itálie: Při víkendových závodech v Misanu v rámci seriálu «Trofeo Italiano Amatori» došlo k tragické havárii, při které zahynul Federico Esposto a Marco Sciutteri byl těžce zraněn a bojuje v nemocnici o svůj život.

Teprve před 11 dny nás zastihla zpráva o smrti Leona Langstädtlera (24) při sezonním finále IDM na Hockenheimringu a nyní následovala další: Na okruhu Marca Simoncelliho, tedy na trati Misano World Circuit přišel o život Federico Esposto.

Federico Esposto závodil na svém postarším motocyklu Honda CBR v kubatuře 600 Pro, ve 2. kole nedělního závodu došlo k řetězové havárii. Dle agentury ANSA havaroval nejdříve Marco Sciutteri; Esposto se mu už nestačil vyhnout a rovněž havaroval. Při pokusu opustit místo havárie, byl 27-letý Říman zasažen třetím jezdcem, kterým byl 30-letý Massimiliano Fenu. Esposto přitom utrpěl smrtelné zranění přímo na místě a jakákoliv lékařská pomoc byla bohužel zbytečná.

Sciutteri byl transportován vrtulníkem do nemocnice Bufalini do Ceseny. Stav 31-letého jezdce z Bologne je více než kritický, bojuje o život. Fenu naproti tomu byl ošetřen lékařským personálem přímo na místě.

Celé závodní představení, kterého se zúčastnilo okolo 360 jezdců, bylo následovně zrušeno kvůli respektu k tragicky zemřelému Espostovi.

Italský motocyklový svaz FMI, okruh Misano World Circuit a organizátoři «Trofeo Italiano Amatori» tímto vyjadřují rodinám všech postižených jezdců a jejich rodinám upřímnou soustrast a solidaritu.

R.I.P. Federico Esposto



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama