Reklama

Statistická fakta: Motegi & Moto3

Statistická fakta vztahující se k Motul Grand Prix of Japan na okruhu Twin Ring Motegi týkající se nejslabší objemové kubatury GP, tedy lightweight class.

- Nový mistr světa Brad Binder (Red Bull KTM Ajo) dokončil japonský závod Grand Prix před dvěma roky v Top-3. V loňském roce obsadil P17, když předtím spadl v L11 z třetího místa.

- Niccolo Antonelli (Ongetta-Rivacold) získal vloni z druhého místa na startovním roštu Holeshot a vedl závod až do konce. Bylo to jeho druhé vítězství v GP, to první slavil u nás na Masarykově okruhu. Antonelli je aktuálně jediným jezdcem ve startovním poli kubatury Moto3™, který dokázal v Motegi vyhrát.

- Jorge Navarro (Estrella Galicia 0,0) skončil vloni v Japonsku v Top-3, když se po prvním kole nacházel až na P13.

- John McPhee (Peugeot MC Saxoprint) dokončil 2013 GP Japonska na P7 a bylo to jeho první umístění v Top-10 vůbec. Před dvěma roky byl odmávnut v Top-4 a to je také jeho nejlepší umístění v Motegi vůbec.

- Posledním japonským jezdcem, který skončil v lightweight class při domácím závodě v Top-10 byl Tomoyoshi Koyama, v kubatuře 125 ccm 2006 obsadil 7. místo.

- Andrea Locatelli (Leopard Racing) oslaví v neděli v Japonsku své 20. narozeniny.

- Náš Jakub Kornfeil startoval v Motegi už šestkrát, nejlépe se mu dařilo v letech 2011 (125 ccm) a 2013 (Moto3), kdy byl odmávnut na P11, vloni skončil na P12.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama