Reklama

Tresty v Moto3 za čekání na trati

Panel komisařů FIM MotoGP udělil penalizace v kubatuře Moto3 a potrestal po sobotních trénincích v Austinu nejméně devět jezdců. Celkem dvanáct jezdců dostalo trest, sedm jezdců bude muset absolvovat jednu penalizaci na dlouhé kolo, Matteo Bertelle a Adrián Fernández dokonce tři.

Hledání slipstreamu není ve třídě Moto3 nic nového, ale FIM MotoGP Steward Panel to bedlivě sleduje. Například nejméně dvanáct jezdců se v sobotu dopustilo přestupku, což bylo poprvé pro Davida Muñoze, Ángela Piquerase a Noaha Dettwilera, a ti vyvázli pouze s oficiálním varováním.

To se ale netýká Riccarda Rossiho, Lucy Lunetty, Joshe Whatleyho, Jacoba Roulstonea, Joela Estebana, Filippa Farioliho a lídra mistrovství světa Daniela Holgada, kteří budou muset během závodu Moto3 na okruhu Circuit of The Americas absolvovat dlouhý okruh.

Matteo Bertelle a Adrián Fernández to ještě zhoršili tím, že se hned dopustili druhého a třetího přestupku v sezóně, a proto byli penalizováni dvakrát nebo třikrát, a to v jednom závodě.

Jezdci, jejich přestupky a tresty

David Muñoz – oficiální varování
Ángel Piqueras – oficiální varování
Noah Dettwiler – oficiální varování
Riccardo Rossi – trest za dlouhé kolo
Luca Lunetta – trest za dlouhé kolo
Josh Whatley – trest za dlouhé kolo
Jacob Roulstone – trest za dlouhé kolo
Joel Esteban – trest za dlouhé kolo
Filippo Farioli – trest za dlouhé kolo
Daniel Holgado – trest za dlouhé kolo
Matteo Bertelle – trest za dlouhé kolo + trest za dvojité dlouhé kolo = 3x LLP
Adrián Fernández – penalizace za dlouhé kolo + trest za dvojité dlouhé kolo = 3x LLP



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama