Reklama

Rinaldi za Puccetti Ducati?

Pokud do konce tohoto týdne nepadne žádné rozhodnutí v případě Marca Marqueze, je téma motocykl Honda pro Michaela Rinaldiho v šampionátu MS-Superbike 2024 „loňský sníh“ a jako výstup z celé situace nabízí Ducati následující řešení.

V polovině července bylo oznámeno Michaelu Rinaldimu od Aruby a zároveň od Ducati, že jeho místo v továrním týmu po sezóně 2023 dostane Nicolo Bulega, nyní už mistr světa v šampionátu Supersport . Od této doby jedná manažer italského jezdce o možnostech závodění pro sezónu 2024.

Dlouho doufal Rinaldi, že dostane místo v továrním týmu HRC-SBK, které bude díky změně Marca Marqueze v MotoGP z týmu Repsol Honda ke Gresini Ducati volné, neboť pilot Iker Lecuona ze šampionátu Superbike bude přetransformován do «premier class». Ovšem čekání je nekonečné a stále se nic oficiálně neděje.

Minulý víkend se v Portimao konala další jednání mezi Rinaldiho manažerem a šéfem Aruby Stefano Cecconim, kdy bylo znovu potvrzeno, že Michael bude i nadále podporován, pokud zůstane členem rodiny Ducati.

Týmový šéf Manuel Puccetti, který na sezónu 2024 chce po mnoha letech přestoupit z Kawasaki na Ducati, čeká nyní na definitivní rozhodnutí od Rinaldiho.

27-letý Rinaldi je u Puccettiho kandidátem #1, jako #2 by přicházel v úvahu Fabio Di Giannantonio, pokud by ztratil své místo v MotoGP u Gresiniho ve prospěch Marca Marqueze.

S Rinaldim by získal Puccetti jezdce, který má velmi dobré kontakty s továrnou Ducati.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama