Reklama

Pre MotoGP Argentina: Dovi nebo Marquez? A co Rossi?

Jako lídr MotoGP přijíždí z Kataru do Argentiny tovární pilot Ducati a vícemistr světa Andrea Dovizioso. Za ním následují Marc Márquez (Honda), Valentino Rossi (Yamaha), Cal Crutchlow (Honda) a Danilo Petrucci (Ducati). Čech Karel Abraham je umístěn v Top-15.

Velmi dramatický závod viděli fanoušci v letošní premiéře v katarském Losailu, kde se jen potvrdilo, že nejlepšími současnými piloty královské kubatury jsou úřadující mistr světa Marc Marquez a jeho největší soupeř z loňského šampionátu Andrea Dovizioso. Třetím mušketýrem je rozhodně nestárnoucí Valentino Rossi a protože mušketýři byli ve skutečnosti čtyři, tak nesmíme zapomenout ani na Jorge Lorenza - jehož čas a možná i nějaké to vítězství během sezóny (pódia budou zřejmě samozřejmá) určitě ještě přijde.

Zatímco Dani Pedrosa i letos jezdí svůj vysoký standart, tak překvapením je určitě pilot se Suzuki Alex Rins. Co se týká Johanna Zarca, tak zřejmě pravdu má Marquez: „Zarco je neuvěřitelně rychlý na jedno kolo, ale vyhrát závod...“.

Rossiho týmový kolega a protagonista začátku loňské sezóny Maverick Vinales má do loňské oslnivé formy hodně daleko a spíše tak navazuje na své výkony z konce sezóny 2017.

V soutěži «Rookie of the Year» 2018 vede aktuální mistr světa kubatury Moto2 Franco Morbidelli, v katarském cíli na P12.

V minulém roce zde slavil úspěch Maverick Vinales (Yamaha), na stupních vítězů stáli ještě Valentino Rossi (Yamaha) a Cal Crutchlow (Honda). A v Top-10 zde byl 2017 odmávnut Čech Karel Abraham, ten by jistě hodně rád loňské umístění v Argentině zopakoval. Navíc v QP2 skončil vloni český jezdec na fantastickém druhém místě, takže do závodu samotného odstartoval z první řady startovního roštu.

MotoGP World Standing 2018

1 Andrea DOVIZIOSO Ducati ITA 25
2 Marc MARQUEZ Honda SPA 20
3 Valentino ROSSI Yamaha ITA 16
4 Cal CRUTCHLOW Honda GBR 13
5 Danilo PETRUCCI Ducati ITA 11
6 Maverick VINALES Yamaha SPA 10
7 Dani PEDROSA Honda SPA 9
8 Johann ZARCO Yamaha FRA 8
9 Andrea IANNONE Suzuki ITA 7
10 Jack MILLER Ducati AUS 6
11 Tito RABAT Ducati SPA 5
12 Franco MORBIDELLI Honda ITA 4
13 Alvaro BAUTISTA Ducati SPA 3
14 Hafizh SYAHRIN Yamaha MAL 2
15 Karel ABRAHAM Ducati CZE 1



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama