Reklama

Phillip Island 2017: Pouze 3 piloti s wild card

Výběr jezdců s wild card na sezonní úvod 2017 byl ukončen. Na Phillip Islandu uvidíme v obou kubaturách pouze tři hostující piloty.

Od úterý - tedy už zítra - začíná v Jerezu de la Frontera první velký zimní test pro rok 2017, všechny důležité týmy se ho samozřejmě zúčastní. Na druhé straně zeměkoule se naopak vše připravuje na první závod sezóny, neboť už 24. února na Phillip Islandu za čtyři týdny vše začne prvními tréninky.

Vedle 21 stabilních pilotů v MS-Superbike a 24 v MS-Supersport se na sezonní premiéru připravují i tři Australané. 2017 tak uvidíme pouze tři jezdce s wild card - 2016 jich bylo ještě pět.

V MS-Superbike přiveze na startovní rošt Joshua Brookes čtvrtý motocykl Yamaha R1. Loňský pilot týmu Milwaukee bude jediným Australanem ve startovním poli a právě od něho si pořadatelé hodně slibují.

V menší objemové kubatuře 600 ccm je už dlouho jasné, že zde bude závodit 35-letý Anthony West. Ten zde pojede na vítězství, v loňském roce s motocyklem Yamaha R6 obsadil místo třetí.

Druhým jezdcem s wild-card je potom v MS-Supersport Matthew Edwards. Edwards bude pilotovat motocykl Triumph, jeho start financuje dovozce motocyklů Ducati do Austrálie.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama