Reklama

Od zítřka v Brně testy WorldSBK: Sice s Reou, ale bez Ježka!

Na testy do Brna míří závodní špička šampionátu: Budou zde Rea, Davies nebo Melandri. Bohužel chybět bude jediný český zástupce v královské kubatuře mistrovství světa motocyklů co nejvíce podobných těm sériovým, lokalmatador Ondřej Ježek.

Otestovat své stroje a seznámit se s tratí Masarykova okruhu před červnovým závodem přijedou piloti ze seriálu Mistrovství světa superbiků. Chybět nebude trojnásobný mistr světa a prozatímní lídr letošního bodování Jonathan Rea, ani jeho pronásledovatelé Chaz Davies nebo Marco Melandri.

Testování se uskuteční ve dnech 25. – 26. dubna od 9 do 18 hodin a bude přístupné veřejnosti. Celkem se ho zúčastní desítka závodních týmů.

Do testů měl podle původního plánu vyrazit i jediný český zástupce v šampionátu WorldSBK Ondřej Ježek z týmu Guandalini Racing Yamaha. Nakonec se kvůli technickým potížím nemůže zúčastnit. „Moc se jsem těšil a mrzí mě, že se při testech nesvezu. Bohužel máme problém s počtem motorů, proto nakonec nebylo možné do Brna vyrazit. Na Masarykův okruh bychom přesto chtěli ještě před závodem vyjet, momentálně řešíme možnost testovat zde během května,“ vysvětluje Ježek, který se při úvodních čtyřech závodních víkendech letošní sezóny potýkal s řadou technických problémů, přesto dokázal dvakrát bodovat.

Závodní týmy, které se zúčastní testování v Brně

Milwaukee Aprilia - Lorenzo Savadori, Davide Giugliano
Aruba.it Racing - Ducati – Chaz Davies, Marco Melandri
Aruba.it Racing - Junior Team - Ruben Michael Rinaldi
Barni Ducati Racing Team – Xavi Fores
Pata Yamaha Official WorldSBK Team - Michael vd Mark, Alex Lowes
Kawasaki Racing Team WorldSBK – Jonathan Rea, Tom Sykes
Orelac Kawasaki Racing VerdNatura - Leandro Mercado
TripleM Honda World Superbike Team - PJ Jacobsen
GRT Yamaha Official WorldSSP Team – Lucas Mahias, Federico Caricasulo (WorldSSP)
BARDAHL Evan Bros. Yamaha WorldSSP Team - Randy Krummenacher (WorldSSP)

Během celého testování budou pro veřejnost zdarma otevřené sedadlové tribuny T3/T5, stejně jako přírodní tribuna C. Parkování je možné u těchto tribun. Paddock a průchod areálem bude uzavřen.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama