Reklama

Nicky Hayden bojuje o život

Pilot týmu Red Bull-Honda-Nicky Hayden (35) zůstal po závodě v Imole na italském pobřeží v Adrii a dnes ho při cyklistickém tréninku srazilo auto.

Jezdec šampionátu WorldSBK jel odpoledne na svém závodním kole Spezialized u Rimini a Riccione na Via Tavoleto směrem Misano Adriatico, když na křižovatce k Via Raffaelli kolidoval s černým Peugeotem 206 Coupé.

predni sklo peugeotu

35-letý Američan narazil do předního okna zmíněného automobilu a byl pak dále odmrštěn na silnici a těžce zraněn. Hayden byl transportován do nemocnice Rimini, kde byly diagnostikovány těžká poranění hlavy a také podezření na vnitřní zranění. Nicky byl potom letecky transportován z Rimini na neurologickou kliniku Maurizia Bufaliniho v Ceseně.

Jeho přítelkyně Jackie je u něho na jednotce intenzivní péče.

„Týmový šéf Ronald ten Kate mně telefonicky bohužel potvrdil, že zranění jsou životu nebezpečná. Nicky byl na cyklistickém tréninku s několika kolegy. Měl určitě helmu. Nicky zřejmě kolidoval s autem v protisměru. Držím mu palce a čekám na další zprávy“, řekl jeho týmový kolega Stefan Bradl, který dnes dopoledne sám jel na kole dvouhodinový trénink.

Přejeme Nickymu, aby jeho zranění nebylo tak vážné, jak se píše, a on se brzy úplně uzdravil a mohl se vrátit do sedla závodního motocyklu. Hodně štěstí Nicky!



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama