Reklama

Návrat MV Agusty do paddocku Grand Prix?

Tým Forward majitele Giovanniho Cuzariho závodí letos v MS-Moto2 s motocykly Kalex. 2018 by měl následovat přestup k továrně MV Agusta.

Kolegové z webu «GPone» uveřejnili zprávu, že italská značka MV Agusta se vrátí 2018 do Grand Prix. Předpokladem tohoto comebacku je spolupráce s týmem Forward Racing. Závodní stáj rozporuplného manažera Giovanni Cuzariho už oficiálně nahlásila své dva nové jezdce: Jsou jimi Stefano Manzi a Eric Granado.

2013 se vrátila MV Agusta nazpět do šampionátu MS, kde nyní závodí Leon Camier a je aktuálně na 8. místě celkově.

Ale: Plánovaná spolupráce značky MV Agusta a týmu Forward Racing žádné ovoce nepřinesla.

Přitom nezapomínejme, že MV Agusta byla 2017 jen těsně zachráněna před konkursem: Majitel firmy Giovanni Castiglioni prakticky v posledním okamžiku zachránil vše tím, že našel ruského investora a sice skupinu Black Ocean. Jinak Mercedes AMG drží stále 25% akcií MV Agusty.

Spojení značky MV Agusta a týmu Forward Racing se poprvé ukázalo při GP Misana 2017, kdy oba současní piloti týmu Forward Lorenzo Baldassarri a Luca Marini nastoupili v retro barvách MV Agusta inspirováni motocyklem Giacoma Agostiniho.

Motocykl MV Agusta vyhrál naposled 29. srpna 1976 na Nürburgringu, kde ho tehdy pilotoval Giacomo Agostini.

V letech 1952 až 1976 slavila MV Agusta v kubaturách 125, 250, 350 a 500 celkem 38 titulů mistrů světa jezdců, 37 jako konstruktérů a celkem 275 byli její jezdci odmávnuti na prvním místě.

Mimochodem: Včera byl italský manažer Giovanni Cuzari odsouzen u soudu k dvěma letům vězení s podmínkou u italského soudu «Tribunale di Milano». To se ještě vztahuje k jeho případu, kdy byl Cuzari po GP Sachsenring zatčen a byl 4 týdny ve vyšetřovací vazbě ve švýcarském Tessinu za podezření z «praní špinavých peněz» a daňové podvody a podplácení jistého Libera Galliho - šéfa lokálního daňového úřadu. Tým Forward Racing a Cuzariho firma Firma Media Action S.l.r. mají totiž svou základnu ve švýcarském městě Agno.

Ve Švýcarsku byl tento případ Cuzariho pouze odložen, neboť státní návladní Noseda pouze čekal na výsledek «Tribunale di Milano».

Jen připomínám: Tým Giovanni Cuzariho byl po tomto skandálu firmou Dorna «odstaven» ze startovního roštu kubatury MotoGP, ačkoliv 2015 závodil až do Sachsenringu v královské kubatuře v klasifikaci Open se Stefanem Bradlem a Lorisem Bazem.

Web Motoforum připravuje kompletní materiál o fungování týmu Forward Racing pod vedením Giovanni Cuzariho.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama