Reklama

MS Flattrack: Krajčovič vede průběžné hodnocení

Po druhém závodu mistrovství světa flattracku v Debrecenu se český jezdec Ervín Krajčovič dostal do čela průběžného pořadí mistrovství světa. Stadion zažil velice dramatickou finálovou jízdu, která byla hned třikrát zastavena kvůli pádům. Do cíle dojel Krajčovič na třetím místě.

Druhý závod mistrovství světa ve flattracku, kterého se účastní závodníci z 12. zemí, přinesl jednu z nejdramatičtějších finálových jízd vůbec. Do nejlepší dvanáctky, která se postavila na start finále, se ze čtvrtého místa po základních jízdách kvalifikoval Ervín Krajčovič. Ze závodu “last chance” se mezi nejlepší probojoval také Svědík. Celý den se jelo na ostří nože. O pády nebyla nouze, což dokazuje třikrát přerušené finále. “Od prvních jízd byla na dráze jedna kolize za druhou. Dlouho jsem neviděl tolik pádů, jelo se loket na loket. Naštěstí jsem se do žádného nezapletl, “ popsal Krajčovič.

1 MRG Flattrack Debrecen Krajcovic (1)1 MRG Flattrack Debrecen Krajcovic (2)1 MRG Flattrack Debrecen Krajcovic (3)

V osmém kole finále nejprve sundal Halbert italského závodníka Boncinelliho, poté šel po kolizi v první zatáčce k zemi Jeanpierre a po dalším restartu loňský vicemistr České republiky, Jell. Čtvrtý start finále už ale závodníci dotáhli až do cíle, přestože i těchto dvanácti kolech byl na zemi Australan Brook. “Bylo to peklo. Stát 4x na startu finále se nikomu moc nechce, první zatáčka je hodně tvrdá a vždycky si trochu oddechnu, když už ji mám za sebou. Místo dvanácti kol jsme najeli 25 a musím říct, že ke konci to bylo už dost náročné,” dodal Ervín Krajčovič, který nakonec urval třetí příčku.

Maďarský závod vyhrál Boncinelli před loňským mistrem světa Bailem za Španělska. Po dvou závodech máme v čele šampionátu českého závodníka. Ervín Krajčovič z Orion - Moto Racing Group se díky třetímu místu v Maďarsku a druhému z Anglie posunul na celkové první místo v průběžném hodnocení mistrovství světa! Dva body za ním je hned trojice pronásledovatelů. “Je to skvělý pocit. Maďarské finále bylo strašně náročné a třetí místo beru jako super úspěch. Že vedu seriál mistrovství světa bych si nepředstavoval ani v nejlepších snech. Čekají nás ale ještě tři závody včetně TT a domácího v Pardubicích a soupeři jedou hodně dobře. Na druhou stranu mám po dvou závodech jako jediný ze všech dvě pódia, takže rozehrané to je dobře a určitě chci zkusit urvat top3 po všech závodech,” prohlásil na závěr.

1 MRG Flattrack Debrecen Krajcovic (4)1 MRG Flattrack Debrecen Krajcovic (6)1 MRG Flattrack Debrecen Krajcovic (5)

Ondřej Svědík nakonec dojel finále po velkých soubojích na šestém místě a třetí z reprezentantů, Tomáš Kolařík, obsadil 27. pozici. Hned v sobotu pokračuje seriál TT závodem v Itálii a 23.9. se závodníci představí v Pardubicích, během víkendu Zlaté přilby.

MS Debrecen Flattrack

1. Matteo Boncinelli (ITA)
2. Gerrard Bailo (SPA)
3. Ervín Krajčovič (CZE)
6. Ondřej Svědík(CZE)
27. Tomáš Kolařík (CZE)

Zdroj: TZ Orion - Moto Racing Group
Foto: Annamarie Kiss



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama