Reklama

Moto2: JP Moto s Efrenem Vazquezem, out pro Shaha & Carduse!

Druhý den testů se překvapivě vynořil v Jerezu Efren Vazquez s týmem JPMoto Malaysia. Bez startovního čísla a s motocyklem Suter 2015, nový by měl dostat k závodu GP-Jerez.

Malajská firma FGV chtěla převzít týmová místa JP Moto 2016 a nastoupit se dvěma jezdci: 31letým Azlanem Shahem - (2015 za Idemitsu Honda Asia jednou v Top-4) a Rickym Cardusem za nový tým FGV Malaysia Racing. Na testech IRTA se ale tento tým neobjevil, místo něho se hodně nečekaně vynořil Efren Vazquez za JP Moto.

Jen připomínám: Zkušený Španěl měl původně závodit za Sacchiho tým Ioda Racing, tento tým ale odešel z MotoGP do WSBK.

A jak ke všemu došlo a co se odehrálo během zimy: „V zimě prodal bývalý majitel týmu svou závodní stáj jinému člověku z Malajsie. Ten chtěl nasadit dva jezdce: Azlana Shaha a Rickyho Carduse a s motocykly Kalex. Tento projekt se ale nepodařilo uskutečnit. Takže se vše vrátilo do ´starých kolejí´ a pokračuje se jako JP Moto s motocyklem Suter. Od GP- Jerez nám dodá Eskil Suter motocykl 2016. Bike sice už existuje, ale není dostatek náhradních dílů pro tři úvodní závody v zámoří.“, vysvětluje týmový koordinátor JP Moto Massimo Biagini.

Hodně těžkou zimu má za sebou Efren Vazquez, který vloni závodil v MS-Moto3 za Leopard Racing, a letos už bylo vše domluveno, že bude závodit za IodaRacing a s motocyklem Suter v Moto2: „Byl jsem v továrně Suter domluvit vše potřebné, ale když jsem přijel domů, tak jsem dostal zprávu, že celý tým opouští MotoGP a stěhuje se do paddocku WSBK. Dostal jsem nabídku přestoupit taky, ale s mými sponzory jsem měl smlouvy na MS-Moto2. Nemohl jsem své smlouvy jen tak porušit, tak jsem se obrátil na svůj bývalý tým a objevila se možnost s JP Moto“, vysvětlil celou situaci Vazquez.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama