Reklama

Místo Petrucciho pojede v Assenu Nicholas Spinelli

Danilo Petrucci po motokrosové havárii podstoupil úspěšnou operaci čelisti. Jezdec Barni Spark Racing Teamu však bude muset koncem týdne určitě vynechat holandské kolo mistrovství světa FIM Superbike v Assenu. Nicholas Spinelli bude na TT Circuit Assen působit jako jeho náhradník.

Po děsivé havárii během motokrosového tréninku minulý čtvrtek na okruhu Cingoli (MC) se Danilo Petrucci začal zotavovat. Kromě zlomeniny ramene a klíční kosti utrpěl bývalý jezdec MotoGP také dvojitou zlomeninu čelisti, kvůli které byl nyní úspěšně operován. Řidič z Terni však musel do pondělí zůstat na pozorování v nemocnici „Le Torrette di Ancona“, než bude moci podstoupit druhou operaci pravé klíční kosti. Tato operace by měla urychlit zotavení, ale navzdory tomu bude Pirelli Dutch Round tento týden v Assenu pro něho příliš brzy.

Petrucci usiluje o to, aby se o víkendu 14. až 16. června mohl znovu připojit během čtvrtého kola sezóny na světovém okruhu v Misanu. Pokud vše půjde podle plánu, možná ještě dříve, o dva týdny dříve, pokud má tým Barni Spark Racing naplánovaný prozatímní test

Jak již bylo řečeno, Petrucci v Assenu nebude. Tým Barni Spark Racing Team povolal Nicholase Spinelliho, aby v Assenu vystupoval jako náhrada. Spinelli není v týmu z Bergama žádným neznámým, v roce 2022 za tým také závodil, i když ve třídě Supersport. Ital bude debutovat v kategorii World Superbike v Assenu.

Danilo Petrucci: „Jsem z toho zranění opravdu zklamaný. Měl jsem opravdu dobrou formu, cítil jsem, že to zvládnu, a proto jsem trénoval ještě tvrději. Ještě se mi nestalo, že bych musel vynechat soutěžní víkend kvůli bouračce s motorkou, ale v Assenu nebudu. S deskami, které mi nasadili při operaci čelisti, bych ani nemohl nosit helmu. Po konzultaci s lékaři jsme se rozhodli zoperovat i klíční kost, rád bych byl u toho při testu na konci května v Misanu.“

Nizozemské kolo mistrovství světa FIM Superbike se bude konat od 19. do 21. dubna na okruhu TT Circuit Assen.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama