Reklama

Michael Rinaldi za Motocorsa Racing

Oznámení bylo očekáváno dnes a také dorazilo: Michael Ruben Rinaldi bude závodit za tým Motocorsa Racing v MS-Superbike 2024. Nahradí Axela Bassaniho , nejlepšího nezávislého jezdce posledních dvou let, který bude závodit příští sezónu s oficiálním týmem Kawasaki.

Pro rodáka z Rimini je podpis s týmem Lorenza Mauriho dobrým řešením, protože mu to umožňuje pokračovat v jízdě na motorce, kterou už velmi dobře zná. Opětovné závodění s Ducati Panigale V4 R je jistě výhodou a umožňuje mu být hned docela konkurenceschopný, bez nutnosti velkých úprav. Nové dobrodružství začne zítra, testem naplánovaným v Jerezu.

Rinaldi je velmi rád, že dosáhl dohody s týmem Motocorsa: „ Rok 2024 začíná dnes! Nový tým, noví lidé a jeden skvělý cíl... Proto je Motocorsa tou správnou volbou. Bylo by složité a nepochybně redukující vysvětlit na tak pár řádcích všechny důvody, proč jsme se s Motocorsou navzájem vybrali a společně jsme se rozhodli podstoupit tuto velkou výzvu pro sezónu 2024. Rád bych proto použil jen dvě slova: VÁŠEŇ a AMBICE. Klíčová slova, která byla od prvního setkání s Lorenzem Maurim podstatou jasného poselství, které mi chtěl sdělit, chtěl, abych byl v centru solidního a konkurenceschopného projektu a mířil se svobodnou myslí ještě výš. Vize, která dokonale zapadá do toho, co jsem hledal .„

Jezdec z Romagna věří, že našel to správné prostředí, aby mohl pozitivně pokračovat ve své kariéře ve světovém šampionátu superbiků: „ Tým, který má stejnou vášeň jako já pro tento sport, ambice, touhu a ducha oběti nutné k dosažení skvělých výsledků. Z tohoto důvodu jsem velmi šťastný a nemohu se dočkat, až začnu pracovat s týmem na vytvoření vynikající základny na technické úrovni a pozitivního prostředí v týmovém boxu, které může být produktivní a stimulující. Chci poděkovat Lorenzovi Maurimu a týmu Motocorsa, Vittorinu Mesarolimu a Mesaroli Spa, Ducati a všem sponzorům, kteří umožnili tento projekt uskutečnit. “

27-letý Michael Ruben Rinaldi má na svém kontě celkem 186 závodů v šampionátu WorldSBK v sezónách 2018 - 2023: 5 dokázal vyhrát a získal celkem 23 pódiových umístění. Nejlépe se celkově umístil vloni, na 4. místě, Letos s 2021 obsadil místo 5. Je šampionem STK 1000 z roku 2017 s více-mistrem STK 600 ze sezóny 2015.

Jezdi a týmy MS-Superbike 2024:

Ducati:

Aruba.it: Alvaro Bautista (E), Nicolo Bulega (I)
Motocorsa: Michael Rinaldi (I)
Go Eleven: Andrea Iannone (I)
Marc VDS: Sam Lowes (GB)
Barni Spark: Danilo Petrucci (I)

Yamaha:

Pata Prometeon: Jonathan Rea (GB), Andrea Locatelli (I)
GYTR GRT: Dominique Aegerter (CH), Remy Gardner (AUS)
Motoxracing: Öttl?
GMT94: Ray? Öttl?

Honda:

HRC: Iker Lecuona (E), Xavier Vierge (E)
Petronas MIE: Mackenzie? Adam Norrodin?

BMW:

Motorrad Motorsport: Michael van der Mark (NL), Toprak Razgatlioglu (TR)
Bonovo action: Scott Redding (GB), Garrett Gerloff (USA)

Kawasaki:

KRT: Axel Bassani (I), Alex Lowes (GB)
Puccetti: Rabat? Öttl?
Pedercini: Isaac Vinales?



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama