Reklama

Marquezův odchod od Hondy ovlivní i MS-Superbike

Včera, tedy ve středu bylo oficiálně oznámeno, že se po vzájemné dohodě předčasně rozešli Honda Racing Corporation a pilot MotoGP Marc Márquez. Jaký vliv to může mít na změnu v týmech WorldSBK? Přestupový kolotoč se tím roztočil i v tomto šampionátu!

Motocyklový rok 2023 je letos plný překvapení. Na začátku sezóny nikdo nemohl předpokládat, že tovární jezdec Yamahy Toprak Razgatlioglu podepíše u BMW. Ještě méně fanoušků mohlo předpokládat, že Jonathan Rea po osmi letech závodění u Kawasaki odejde k Yamaze. A nyní po 11 společných letech se došlo k rozchodu Marca Márqueze a Hondy.

Šestinásobný mistr světa MotoGP nechá za sebou v továrním týmu Repsol Honda vzducho prázdno. A tento jeho odchod přispěje určitě k celé řadě dalších rošád: Johann Zarco, který podepsal na dva roky smlouvu s týmem LCR-Honda, by mohl být přetransformován do továrního týmu HRC. Týmový šéf Lucio Cecchinello může jako náhradníka použít Ikera Lecuonu ze šampionátu MS-Superbike. Ostatně tento Španěl už mnohokrát zdůraznil, že bude rozhodně závodit za Hondu a jedno v jaké závodní sérii.

Lecuona odešel po sezóně 2021 v MotoGP od KTM k Hondě a to do MS-Superbike. Jako Rookie byl 23-letý v prvním roce závodění v šampionátu motocyklů co nejvíce podobných těm sériovým devátý, přičemž v Barceloně získal Pole Position a v Assenu stál ve druhém závodě dokonce na stupních vítězů jako třetí (když Rea a Razgatlioglu jízdu nedokončili, neboť oba havarovali).

V letošním roce je Lecuona jeden závodní víkend před koncem sezóny až 12., ovšem všichni vědí, že CBR1000RR-R není současně konkurence schopná a tak návrat do MotoGP by pro Španěla nebyl žádnou katastrofou.

Jen připomínám, že motocykl RC213V zná Lecuona celkem z pěti startů jako náhradník za některé zraněné piloty.

A jeho volné místo v týmu HRC by mohl zaujmout Michael Rinaldi, který musel uvolnit své místo v Aruba.it Ducati mistru světa v kubatuře Supersport. Pětinásobný vítěz závodů WorldSBK (23 umístění na stupních vítězů) jedná i s týmem Puccetti, který odchází od Kawasaki k Ducati a byl by v tomto satelitním týmu určitě přivítán s rozevřenou náručí: Lukrativní nabídku zřejmě předložila Honda, po sportovní stránce pak italský tým.

Pokud se ale rozhodne Rinaldi pro Hondu, tak se zvětšují šance u Puccettiho pro Fabia Di Giannantonia (zatím MotoGP Gresini Racing Ducati).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama