Reklama

Marini, Baldassarri, Hernandez - a sezóna 2018

Podívejme se společně na další zajímavosti z kubatury Moto2, kde se vynořily na hladinu přestupového rybníku po brněnské, respektive rakouské Grand Prix.

Nevlastní bratr Rossiho a aktuálně desátý jezdec tabulky MS-Moto2 Luca Marini opouští definitivně švýcarsko/italský tým Forward Giovanni Cuzariho a přestupuje do stáje svého bratra Sky Racing Team VR46. Zde bude jeho týmovým kolegou Pecco Bagnaia, zatímco Stefano Manzi (získal 2017 pouze 1 bod) se musí poohlédnout někde jinde.

Mimochodem: Niccolo Bulega zůstane v tomto italském týmu ještě jednu sezónu závodit v Moto3.

Druhý aktuální jezdec týmu Forward Lorenzo Baldassarri (v MS po GP Rakouska na 15. pozici) má namířeno do španělké stáje Sita Ponse.

Naopak Forward majitele Giovanni Cuzariho má v hledáčku tři jezdce: Jedním je německý ex-mistr světa Moto3 Sandro Cortese - dosud Dynavolt Intact GP, dále pak mladý Ital Federico Fuligni (za tento tým už sporadicky startoval buď jako náhradník nebo s wild card) a třetím, což je hodně zajímavé z českého pohledu, Kolumbijec Yonny Hernández (letos až do GP Brno v týmu AGR).

29-letý Hernandez z Medelinu, který má na svém kontě celkem 87 startů v MotoGP a 36 v Moto2, byl u Španělů v AGR nahrazen od Brna Američanem Joem Robertsem (Brno - 10.!, Spielberg - 19.).

Proč z českého pohledu? Úplně jednoduché: Yonny Hernández si dělal naděje na comeback do MotoGP k týmu Jorge «Aspara» Martineze, hlavně díky hodně tučnému sponzorskému příspěvku, ale zde dle všech info z paddocku MotoGP a také článku na webu corsedimoto.com dostal přednost náš Karel Abraham.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama