Reklama

Marc Marquez: Rossi je pravým opakem Stonera

2017 získal Marc Márquez svůj čtvrtý titul MotoGP pro Hondu. V následujícím článku vzpomíná na své čtyři předchůdce v týmu Repsol-Honda, kterými byli Doohan, Rossi, Hayden a Stoner.

„Mick Doohan byl hodně agresivní jezdec, což se týkalo i jeho přístupu k závodění vůbec. Myslím si, že mně je nejvíc podobný. Byl hodně explozivní a hned mně také řekl, že se s Hondou musí jezdit tímto stylem“, je názoru aktuální mistr světa, když měl něco říci o pětinásobném šampionu MotoGP Micku Doohanovi z Austrálie.

„Nikdy jsem nezávodil z důvodu, abych získal nějaký přesný počet mistrovských titulů, ale kvůli snu o vítězství v boji o titul. Je pravdou, že jsem už vyhrál hodně, ale každý rok je jiný. Pořád to zkoušíš a tím také rosteš“, vysvětluje Márquez.

Dalším, na kterého Márquez vzpomíná, byl v roce 2017 nešťastně zahynulý Nicky Hayden, který se stal mistrem světa 2006 pro tým Repsol-Honda v kubatuře MotoGP: „Byl jsem hodně smutný, když od nás odešel. Když jsem začínal 2008 závodit v mistrovství světa, stál jsem při prezentaci vedle něho. Vypadal jsem jako jeho dítě“, vzpomíná Márquez pro «GPone».

Velkou hvězdou s motocyklem Honda byl před Márquezem australský pilot Casey Stoner: „Casey jezdil také velmi explozivně a měl podobný styl jako mám já, tedy používá hodně silně zadní kolo. Co je zajímavé, že na okruzích, kde byl silný on, jsem já také. A to stejné platí i pro okruhy, na kterých měl problémy. On má hodně silný charakter - na trati a také vedle ní“.

Zatímco Stoner koncem roku 2012 se závoděním skončil, tak Valentino Rossi stále ještě v královské kubatuře závodí. Také on byl jedním z předchůdců Márqueze v týmu Repsol-Honda: „Valentino je pravým opakem Stonera. Caseyho silný charakter vedl k tomu, že po mnoha pódiových umístěních a vítězstvích dokázal skončit, zatímco Rossi díky podpoře na ranči a svému dobrému tréninku pořád ještě závodí. Sám mohu jen říci, že budu tak dlouho závodit, dokud mně to mé tělo dovolí. Vše hodně záleží na mentálním stavu a nastavení.“



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama