Reklama

Lukáš Pešek v Rijece dvakrát na bedně

Český dvojnásobný vítěz Grand Prix z roku 2007 Lukáš Pešek závodí nyní jak v EWC - mistrovství světa Endurance, tak v Alpe Adria Championshipu. Minulý víkend se tedy zúčastnil v chorvatské Rijece dvou závodů na okruhu Grobnik.

A na svém facebooku je okomentoval následovně: „Hlásím se z Chorvatské Rijeky, kam jsme se přesunuli z Portugalska. Dnes máme za sebou první závod a doválčil jsem na 3. míste...doslova doválčil. Po velkém pádu v Maďarsku a ztrátě bodů bylo důležité dojet. S bednou jsme spokojený. Zítra druhý závod, tak doufejme, že to opět dovezu na podium.“, říkala #52 po sobotním závodě, když byla odmávnuta jako třetí za Slovincem Marko Jermanem (Yamaha) a Rakušanem Julianem Mayerem (Kawasaki) jako třetí, ale porazila - sice hodně těsně - oba dva týmové kolegy z BMW Motorrad CSEU Martina Choye z Bulharska a krajana Miloše Čiháka.

„Každopádně v Rijece proběhl v neděli i druhý závod. Musím přiznat, že byl o moc lepší, než ten první. Start se mi v celku povedl (i když ta spojka chce celá vyměnit), ale v první zatáčce sem byl druhý . Potom jsem jen smutně koukal, jak mi vedoucí jezdec odjíždí (holt v Rijece má Dunlop hodne navrch), ale to jsme tak nějak tušili už od začátku, že se jedem porvat o druhé místo. I když jsme podle předpovědi čekali déšť, tak nakonec bylo sucho, ale co se nestalo, byl nárazový vítr jako blázen. To znamená asi 3 kola držím druhou pozici, najednou mi do motorky z boku foukne brutální vítr, a já jsem rád, že jsem zůstal těsně na trati...Propadám se na třetí...v té chvilce sem se opravdu posral a začal sem přemýšlet, co to může mít za následky a zpomaluji. Ale postupem času sem si na to zvykl a našel místa, kde to občas foukalo a byl na to řádně připraven....desetinu po desetině jsem dotahoval druhého....A když to vyšlo přesně na to, že jsme do posledního kola najížděli kolo na kole, tak už sem měl připravený plán, kde zaútočím (chtěl jsem útočit na posledních velkých brzdách 3 zatáčky před cílem) no a tak se soustředím, aby mi neujel ani centimetr, vyjíždí mě na protilehlou rovinku, kde byl vždy ten vítr nebezpečný, a co se nestalo: druhého jezdce rozhodil vítr a já tak zaútočil o trochu dříve a udržel druhé místo až do cíle.

Musím uznat, že sem si tento závod moc užil a jsem rád, že se to dotáhlo do zdárného konce. Ted mě čeká 14 dní volno a pak směr do Japonska na testy před Suzukou 8h.“

Lukáš Pešek skončil na druhém místě za bezkonkurenčním Jermanem, ale před Meyerem - když navíc největší soupeři Choy a Čihák dojeli až na P6., respektive P8.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama