Reklama

Laguna Seca - MotoAmerica: Double Camerona Beaubiera (Yamaha)

Rámcovým programem WorldSBK na okruhu WeatherTech Raceway Laguna Seca je tradičně závod šampionátu US-Superbike, tedy MotoAmerica. A vítězný double zde slavil Cameron Beaubier s motocyklem Yamaha.

Třetím vítězstvím v řadě vyhrál první závod v Laguna Sece Cameron Beaubier před svým značkovým kolegou Joshuou Herrinem - ten zde absolvoval i jízdy šampionátu WorldSBK! a Rogerem Lee Haydenem (Suzuki). Dále se umístili Garrett Gerloff (Yamaha), Mathew Scholtz (Yamaha) a Danny Eslick (BMW).Vůbec se nedařilo obhájci titulu Tonimu Eliasovi (Suzuki), byl odmávnut až na 13. místě.

Cameron Beaubier tak vyhrál už svůj 27. závod US-Superbike a náskok 25-letého Kaliforňana se zvýšil na 24 bodů před Eliasem, který během závodu samotného dvakrát havaroval - vždy mu tam skočil neutrál - a nakonec zachránil 3 důležité body.

Pilot s motocyklem Yamaha Cameron Beaubier vyhrál v Laguna Sece i druhý závod šampionátu MotoAmerica a bylo to už jeho 28. vítězství v šampionátu US-Superbike, jezdící se nyní pod názvem MotoAmerica. Tím se v počtu vítězství vyrovnal Cameron Beaubier v historické tabulce vítězů Benu Spiesovi.

Ve druhém závodě v Laguna Sece bojovali dlouho o vítězství Beaubier a Herrin, v 16. z 23 kol se dostal Herrin do vedení, ale v předposledním kole havaroval a vyhrál tedy už po 28. závod US-Superbike.

Obhájce titulu Toni Elias (Yoshimura Suzuki) byl odmávnut jako druhý, za ním skončil týmový kolega Roger Lee Hayden. Scholtz se musel spokojit s místem čtvrtým, za ním dojeli na P5 až P8 Gerloff, Jake Lewis (Suzuki), Kyle Wyman (Yamaha) a Eslick.

V šampionátu vede po polovině odjetých závodů (10 z 20) Cameron Beaubier - Yamaha - se ziskem 203 bodů. Druhý je se ztrátou 29 bodů obhájce titulu Toni Elias - Suzuki (174), třetí pak Joshua Herrin -Yamaha (135). Následují Mathew Scholtz (129), Garret Gerloff (98) a Top-6 kompletuje Jake Lewis (95). V Top-10 jsou ještě umístěni Kyle Wyman (82), Roger Lee Hayden (79), Danny Eslick (75) a David Anthony (63).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama