Reklama

Kdo místo Bassaniho? Baz nebo Öttl?

Jedno je jisté, protože Axel Bassani nahradí Jonathana Reu v továrním týmu Kawasaki, tak se po něm uvolnilo místo v týmu Motocorsa Ducati. A kdo toto prestižní místo získá? Bude to Philipp Öttl nebo Loris Baz?

Týmový šéf Lorenzo Mauri hledá nyní za Axela Bassaniho hodně rychlého náhradníka. Bassani za tři roky v týmu Motocorsa získal šest pódiových umístění a před závodem v Portimau je v tabulce WorldSBK na 5. místě a vede v soutěži «Independent Riders».

30. října nechá Mauri oba dva jezdce testovat v Jerezu po posledním závodě letošního šampionátu: „Nepůjde ale o to, kdo bude rychlejší, nýbrž se chci sám přesvědčit o tom, kdo se lépe s týmem srovná a jak kdo pracuje. Nebude to tedy žádný «Shoot-out».“

Jen připomínám: Öttl musí uvolnit své místo v týmu Go Eleven Ducati ve prospěch bývalého pilota MotoGP Andreu Iannoneho, Baz naopak v týmu Bonovo action BMW ve prospěch Angličana Scotta Reddinga.

Motocorsa je letos rozhodně nejúspěšnějším privátním týmem v tomto šampionátu a tak Mauri dokonce uvažuje o tom, že by v roce 2024 nasadil dva motocykly, rozhodnout by se mělo příští úterý (měl by to být jeden ze sponzorů z ME-Moto2).

A jak to vypadá papírově, porovnejte sami: Francouz vyhrál dva z celkového počtu 203 závodů superbikového šampionátu, celkem 20x stál pro Kawasaki, Yamaha a Ducati na stupních vítězů. Tři sezóny závodil v MotoGP. Baz je ovšem znám jako jezdec, který hodně padá a je o 3 roky starší než Öttl. V aktuální sezóně získal Öttl 90 bodů, Baz pouhých 57.

Öttl absolvoval závody Grand Prix Moto3- a Moto2-, potom jezdil dva roky MS-Supersport (3. a 5.); od roku 2022 se zúčastňuje MS-Superbike. V poslední době na sebe upozornil třemi výsledky v Top-10 v Magny-Cours a třemi v Top-8 v Aragonu.

Odborníci jsou názoru, že Öttl zatím nedosáhl na svůj zenit a je schopen se zlepšovat. Nejlépe zajel v úvodu sezóny v Austrálii, když skončil v Top-5.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama