Reklama

Kde pojedou ex-piloti Grillini Racing a další news

Po odhlášení týmu Grillini Suzuki ze šampionátu WorldSBK na sezónu 2018 zůstali nasmlouvaní piloti Gabriele Ruiu, Roberto Rolfo a Christian Gamarino najednou bez týmu a motocyklu...

Jaký je jejich šance závodit v této sezóně?

Nejmladší z nich, tedy Youngster Gabriele Ruiu, bude závodit s motocyklem Kawasaki ve stáji Lucia Pedercinho v šampionátu ME-STK 1000.

Christian Gamarino - měl místo Ruiue závodit v prvních 5 podnicích, než bude Ruiu věkem - dovršení 18 let - schopný v šampionátu WorldSBK startovat - našel hned dvě uplatnění: Kromě účasti v EWC za tým No Limits (spolujezdci Luca Scassa a Michael Mazzina) bude závodit v šampionátu CIV Superbike za tým Tutapista.

Naopak 37-letý Roberto Rolfo zatím žádné uplatnění nenašel...

A překvapivě bez týmu a motorky - i když s platnou smlouvou - se ocitl Kevin Calia. Ten má sice podepsanou platnou smlouvu - od listopadu 2017 - do ME-STK 1000 s týmem CM Racing Kawasaki, ale...Předchůdce našeho Ježka v týmu Guandalini Racing Riccardo Russo ho vyhodil ze sedla v tomto týmu, rozhodoval totiž větší finanční sponzorský příspěvek Russa. A tak 23-letý Calia (2016 celkově třetí v FIM-STK Cupu) zatím pracuje jako číšník v jedné restauraci blízko Imoly...Říká, že je lepší počkat, než jezdit na konci startovního pole, když všechny dobré motocykly jsou v tuto dobu už rozebrané.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama