Reklama

Jesko Raffin a Robin Mulhauser: Grand Prix adieu?

Švýcaři v MS-Moto2 Robin Mulhauser (24) a Jesko Raffin (20) se budou muset s paddockem GP na rok 2017 zřejmě rozloučit - příliš pomalí, neúspěšní. Přitom ještě 2015 startovalo v MS-Moto2 pět Švýcarů, 2017 zůstanou pouze dva: Tom Lüthi a Domi Aegerter.

Na podzim zmizel Randy Krummenacher z MS-Moto2 směrem WorldSSP, kde je aktuálně na druhém místě v šampionátu, ovšem i on si musel své místo v týmu Puccetti-Kawasaki zaplatit ze sponzorských peněz.

Po sezóně 2016 bude muset opustit cirkus Grand Prix také Robin Mulhauser, v letošním roce získal čtyři body ve dvanácti závodech, 2015 pak jeden.

24letý Mulhauser byl kvůli «nedostatečné jezdecké kompetenci» zařazen od Selektion-Komitee na černou listinu, tým CarXpert se tak musí pohlédnout po novém a hlavně silnějším týmovém kolegovi k Aegerterovi.

Šampion CEVu 2014 v Moto2 Jesko Raffin z týmu SAG, jehož týmový kolega Luis Salom tragicky zahynul v tréninku na GP v Barceloně, tak nebude absolvovat žádnou třetí sezónu v Grand Prix. Vloni ve své Rookie sezóně nebodoval, letos získal 2 body v Jerezu a v dešti na Sachsenringu obsadil P8. Jeho manažer Marco Rodrigo zatím pro něho nezískal místo v nějakém týmu, ačkoliv má připraveno - stejně jako v minulém roce - 500.000 Euro za místo na startovním roštu jako sponzorský příspěvek.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama