Reklama

Jake Dixon pojede v Silverstone Moto2

Kvůli neplánované prodloužené přestávce kvůli zranění - zlomené operované zápěstí - bude Marcel Schrötter nahrazen britským superbikovým pilotem Jakem Dixonem při GP Silverstone v týmu Dynavolt Intact GP, když bude pilotovat motocykl Suter.

Ve Velké Británii je Jake Dixon považován za největšího současného talenta v britském šampionátu Superbike. 21-letý jezdec získal v rámci BSB vítězný double v Knockhillu.

Jake Dixon obdržel od svého týmu «RAF Regular & Reserve Kawasaki» z BSB svolení, že se přespříští týden může v barvách závodní stáje «Dynavolt Intact GP» zúčastnit šampionátu MS-Moto2.

Dixon se prosadil i v mezinárodním měřítku, když jako jezdec s wild card obsadil v dubnu při závodě WorldSBK v Donington Parku ve druhé jízdě 9. místo - ačkoliv jel s motocyklem BSB-Kawasaki, tedy bez kontroly trakce.

V průběžném hodnocení BSB 2017 se nachází Jake Dixon těsně za postupem do Showdown (tedy mezi Top-6, kteří budou bojovat o titul britského šampiona 2017), když mu ze 7. místa chybí před závodem na okruhu Cadwell Park do Top-6 pouhých 18 bodů.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama