Reklama

IDM - Lausitz: Jan Halbich na P9 a P7

Šampionát IDM-Superbike pokračoval dalším kolem na okruhu LausitzRing. A český jezdec Jan Halbich po nuceném odchodu z týmu Holzhauer Honda poprvé startoval s motocyklem Kawasaki ZX-10R v týmu Kawasaki Schnock Team Motorex.

V první jízdě sice většinu závodu vedl Ukrajinec Ilya Mikhalchik, ale vítězem se nakonec stal Belgičan Bastien Mackels. A Mikhalchika porazil ještě druhý v cíli Němec Julian Puffe (+0,644). Třetí Mikhalchik - všichni BMW S1000 RR - dojel se ztrátou 4,688 sec. Rakušan Kerschbaumer (Yamaha) a Nizozemec Bijsterbosch (BMW) doplnili Top-5. Dále následovali Schmitter (CH-Suzuki), Finsterbusch (GER-Suzuki), Kartheininger (GER-Yamaha), Jan Halbich (Kawasaki) a Danny de Boer (NL-Kawasaki).

Ve druhé jízdě si už ale vítězství Ilya Mikhalchik nenechal vzít a jen tak potvrdil své první místo v šampionátu, druhý byl odmávnut Bastien Mackels (+4,809) a stupně vítězů dokompletoval Julian Puffe (+7,915). Dále dojeli Kerschbaumer a Bijsterbosch a hned za Top-5 byl odmávnut Jan Halbich.

Ital Alessandro Polita, který vystřídal Jana Halbicha v týmu Honda Holzhauer, ani jednu jízdu na LausitzRingu nedokončil.

V šampionátu vede po 10 závodních jízdách (ze 14 celkem) Mikhalchik s 224 body. Druhý je Mackels (211), třetí Puffe (150), čtvrtý Kerschbaumer (102), pátý Schmitter (90) a Top-6 doplňuje Halbich (89) .



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama