Reklama

Huertas dal přednost Ducati před Kawasaki

Koncem srpna nechala Kawasaki talentovaného Adriana Huertase (mistr světa SSP300 z roku 2021) testovat superbikový motocykl Jonathana Rey a ten hned překvapil skvělými časy. Nyní ale bude tento jezdec závodit 2024 za tým Aruba.it Ducati v MS-Supersport 2024.

20-letý Španěl tak převezme stroj Panigale V2 955 od lídra šampionátu Nicolò Bulegy, který bude příští závodit jako kolega Álvara Bautisty v MS-Superbike.

Huertas debutoval 2020 v paddocku mistrovství světa motocyklů co nejvíce podobných těm sériovým v pouhých 16 letech v kubatuře Supersport-300, a následující rok tento šampionát s MTM Kawasaki vyhrál. Od roku 2022 závodí Huertas za belgický tým MTM Kawasaki s motocyklem Kawasaki ZX-6R a v letošním roce se etabloval v Top-5. V Misanu, Doningtonu a v Magny-Cours skončil s ZX-6R jako čtvrtý těsně za pódiem.

Kvůli svým výborným výkonům byl od Kawasaki odměněn testem se superbikovým motocyklem.

Huertas po podepsání smlouvy s Ducati mj. řekl: „Chtěl bych být prvním pilotem, který se stane mistrem světa ve všech třech kubaturách. V MS-Supersport 300 se mně to už podařilo, a s týmem Aruba.it Racing v prostřední kubatuře je to definitivně obrovská možnost na tento cíl nadále věřit.“



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama