Reklama

Hickman vyhrál SuperTwin, Dunlop out

Dlouho trval očekávaný souboj mezi Michaelem Dunlopem a Peterem Hickmanem, teprve defekt přinesl rozhodnutí a vítězství pro Hickmana. Letos už třetí a celkově jeho osmý trumf na Tourist Trophy.

Meteorologové předpovídali na třetí den závodů na Isle of Man proměnlivé počasí a měli pravdu. Mokré úseky, tmavé mraky a mlha v kopcích se postaraly o posunutí závodu Supertwin, který byl ze čtyř okruhů zkrácen na tři.

Dle časů dosažených v tréninku se očekával souboj dvojice Peter Hickman a Michael Dunlop, oba jezdce s motocykly Paton dělilo 0,3 sekundy. Ovšem do tohoto souboje mohli zasáhnout také Jamie Coward (Kawasaki) a Lee Johnston (Aprilia).

Při prvním mezičasu na Glen Helen byli na čele Dunlop, Hickman, a Coward, čtvrtý byl překvapivě James Hind, Top-6 kompletovali Johnston a Francouz Pierre Yves Bian.

V Ramsey vedl Hickman o 0,5 sekundy před Dunlopem, zbytek ztrácel více než 8 sekund. Byli to v pořadí Coward před Hindem a dále byli v pořadí Johnston, Bian, Paul Jordan, Michael Rutter, Rob Hodson a TT-Newcomer Joseph Loughlin.

Po prvním kolem vedl Dunlop o 0,696 sekundy před Hickmanem, třetí Coward byl o dalších 13,8 sekundy zpět. Pak ale přišlo pro Cowarda zklamání, musel vzdát kvůli poruše motoru.

Hickman vjížděl do posledního kola na Snaefell Mountain Course s náskokem 0,564 sekundy. Pouze oba jezdci s motocykly Paton připadali v úvahu pro vítězství, třetí Johnston měl už ztrátu přes minutu. Za ním jel čtvrtý Bian.

Dunlop se dostal do problémů, na úseku Glen Helen ztrácel 57 sekund, ovšem na třetího Johnstona měl náskok 23 sekund. Na Ballaugh Bridge bylo pořadí Hickman o 30 sekund před Johnstonem a Bianem.

Tímto vítězstvím v závodě Supertwin má Hickman stále ještě šanci vyrovnat rekord Iana Hutchinsona, tedy pět vítězství během jednoho týdne. Za Johnstonem skončil třetí Paul Jordan, Bian obsadil čtvrté místo.

Výsledek Tourist Trophy SuperTwin: 1. Peter Hickman (GB), Paton, 3 kola za 56:35,516. 2. Lee Johnston (GB), Aprilia, 1:49,281 min zpět. 3. Paul Jordan (GB), Kawasaki, +2:12,537 min. 4. Pierre Yves Bian (F), Paton. 5. Michael Rutter (GB), Paton. 6. Rob Hodson (GB), Kawasaki. 7. James Hind (GB), Paton. 8. Dominic Herbertson (GB), Kawasaki. 9. Michael Evans (GB), Kawasaki. 10. Xavier Denis (F), Yamaha. Nejrychlejší kolo: Hickman za 18:39,832 min.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama