Reklama

Hervé Poncharal: Skandál pomohl MotoGP!

Boss týmu Yamaha-Tech3 a prezident IRTA Hervé Poncharal očekává v roce 2016 další «neopakovatelnou» sezónu MotoGP.

Je to sice těžko představitelné, že by se v nadcházející sezóně mohlo konat ještě větší drama, než jsme zažili 2015, kdy Valentino Rossi a Jorge Lorenzo rozhodovali mezi sebou o titulu mistra světa teprve při finálovém závodě ve Valencii.

Napětí mezi Rossim, Lorenzem a Marcem Márquezem od Hondy bude mít jistě i tento rok na závodní dráze pokračování.

MotoGP čeká sice tento rok „krok do neznáma“, neboť je přikázána jednotná elektronika - tedy Software - pro všechny a také změna pneumatik Bridgestone na Michelin.

K tomu je nutno připočíst jednu základní událost: Už od začátku sezóny se bude jednat o nových smlouvách na rok 2017, neboť všem Top pilotů jejich smlouvy končí k 31. prosinci 2016.

Ještě před začátkem nové sezóny se k aktuální situaci vyjádřil takto Hervé Poncharal: „Pokud mám být upřímný, tak: Skandál v závěru sezóny MotoGP pomohl. Zájem médií obrovsky vzrostl a vznikla řada článků a reportáží o MotoGP, což nebývá normálně zvykem.

Takže bychom měli být optimisty. MS 2015 bylo až do samého konce velmi napínavé. Valencia byla vyprodaná a bylo zde mnoho nových médií. S technickými novinkami a dalšími změnami by se mělo změnit něco i na dráze. Ducati je velmi silná a Suzuki se hodně zlepšila. Bude to jistě hodně napínavé a jak už bylo řečeno, skoro celému roštu s aktuálními jezdci končí smlouvy. Takže bude zajímavé, jak brzy se objeví první fámy o jednání a přestupech. Vše tedy naznačuje tomu, že nás čeká další «neopakovatelná» sezóna MotoGP“.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama