Reklama

GoEleven s motocykly Ducati?

Sportovní ředitel Ducati Paolo Ciabatti potvrdil, že probíhají jednání s týmem Go Eleven, i když deadline objednání materiálu uplynul před 4 týdny.

Na motocyklovém veletrhu EICMA v Miláně ještě tvrdil majitel Go-Eleven Gianni Ramello, že je těsně před dohodou s Aprilií na MS-Superbike 2019. Několik dní později ale přišla studená sprcha, když ředitel závodního oddělení Romano Albesiano obdržel od obchodního ředitele Roberta Colaninna, že musí ukončit projekt Superbike. Důvodem ukončení angažmá v tomto šampionátu jsou jak personální, tak i finanční záležitosti.

Po čtyřech letech bez úspěchů s motocykly Kawasaki, kdy jezdec Roman Ramos získal celková umístění 15., 15., 12. a 16.; se boss týmu Go-Eleven Gianni Ramello rozhodl ke změně značky. A jelikož jednání s Aprilií dopadla špatně, tak mu zůstala pouze Ducati.

Deadline pro objednání motocyklů bylo datum 15. října a šampionát začíná už v únoru.

Tým Go-Eleven nyní čeká na nabídku od Ducati. Pokud ale bude tento italský tým chtít závodit s Ramosem, tak se nedá očekávat žádné velké nadšení od Ducati. Vždyť volní jsou stále ještě piloti kalibru jako: Javier Fores - nejlepší soukromý pilot minulé sezóny, nebo vítězové závodů WSBK Eugene Laverty, Loris Baz nebo Jordi Torres. A k dispozici je i rychlý Ital Lorenzo Savadori.

Mimochodem: V sezóně 2008 jezdil tým Go-Eleven pod názvem Sterilgarda Ducati s Maxem Biaggim a získal celkem sedm pódiových umístění.

Nezapomínejme ale: Nový motocykl Ducati V4R je dvakrát dražší než Kawasaki Ninja.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama